Filip Chudý Rôzne

Aktuálne INFO: Považskobystričania otvárajte ventily, vieme kedy začína vykurovacia sezóna!

Letné teploty vystriedalo jesenné počasie, s čím je tradične spojený aj začiatok vykurovania. Pozrite podrobnosti o začiatku vykurovacej sezóny v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO: Považskobystričania otvárajte ventily, vieme kedy začína vykurovacia sezóna!
Zdroj: TASR

Na Slovensku sa ochladilo a týka sa to aj Považskej Bystrice. Vykurovacie obdobie sa podľa zákona začína spravidla 1. septembra príslušného kalendárneho roka a končí sa 31. mája nasledujúceho kalendárneho roka a teplo na vykurovanie začne dodávateľ tepla dodávať, ak vonkajšia priemerná denná teplota vzduchu vo vykurovacom období klesne počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13 ºC a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej dennej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu.

„V Považskej Bystrici prešli dva dni, čo je priemerná vonkajšia teplota pod 13 ºC, čiže zo zákona vyplýva, že sa začína s vykurovaním. V našom meste sa začína s vykurovaním v tento štvrtok,“ informoval Eduard Lečko, výrobný riaditeľ Teplárne Považská Bystrica, ktorá je členom skupiny GGE.

Podľa jeho slov sa vo štvrtok približne o 8:00 dohodli s Teplom GGE Považská Bystrica, že sa bude v tento deň spúšťať výroba tepla a pravdepodobne hneď sa začne aj s vykurovaním. „Už sa to postupne spúšťa, keď začínajú nabiehať jednotlivé výmenníky tepla,“ dodal Lečko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Posledné zbohom bystrickému strašiaku: FOTO a VIDEO z búrania

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM