Filip Chudý Rôzne

Známi Považskobystričania prezradili: Aké budú mať tohtoročné Vianoce?

Vianočné sviatky prežívame spoločne s rodinami, no každá z nich je niečím špecifická. Aké bývajú Vianoce u známych ľudí z nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku Známi Považskobystričania prezradili: Aké budú mať tohtoročné Vianoce?
Zdroj: LuciaBriestenská/TASR/Mesto PB

Vianoce patria k najobľúbenejším sviatkom v roku. My sme oslovili známych Považskobystričanov zo športového, kultúrneho, spoločenského či politického života, aby nám prezradili, aké budú mať tohtoročné sviatky. Všetkým sme položili tri rovnaké otázky. Čo prezradila hudobníčka Lucia Briestenská, hokejový reprezentant Miloš Bubela, tréner našich hádzanárov Václav Straka a tiež mestský poslanec Peter Zvak?

  1. Ako a prípadne kde budete tráviť Vianoce 2017?
  2. Čo nemôže chýbať na vašom štedrovečernom stole?
  3. Čo pre vás znamenajú Vianoce?

Lucia Briestenská

1. Vianoce 2017 budem tráviť samozrejme so svojou rodinou a mojimi najbližšími. Atmosféru Vianoc je u nás cítiť už počas vianočného upratovania, kedy už roky počúvame to isté CD vianočných kolied, ktoré sa krúti stále dookola ako tradičné vianočné rozprávky v televízii. Milujem tie chvíle, keď spoločne zdobíme vianočný stromček, chystáme adventný veniec, keď ocino varí vianočný punč a škorica rozvoniava celým domom.
2. Myslím, že náš štedrovečerný stôl vyzerá tradične ako v mnohých rodinách. Nemôže tam chýbať chlebík, aby sme mali počas nasledujúce roka čo do úst, ovocie, koláče, sušené ďatle a figy, samozrejme oplátky s medom a svätená voda. A určite nemôže určite chýbať prestreté miesto navyše pre náhodného hosťa.
3. Vianoce pre mňa znamenajú obdobie pokoja, dobra, vďačnosti, lásky a pohody. Je to obdobie, kedy sú všetci takí milší, láskavejší a vo vnútri krásnejší. Obdobie, kedy sa v každom z nás zrodí kúsok dobra.

Miloš Bubela

1. Vianoce budem tráviť v Považskej Bystrici v kruhu rodiny, keďže to po roku vyšlo a mám tu možnosť byť doma.
2. Taká klasika. Nejaká tá rybka, dobrý šalát a hríbová polievka. Nemôžem zabudnúť ani na nespočetnú škálu koláčov, ktoré mamina vždy pripraví.
3. Vianoce sú pre mňa čas pokoja, keď sa stretnete s rodinu v trochu inom duchu. Čiastočne spomalíte a rozjímate nad všetkým dobrým ale aj zlým v živote.

Václav Straka

1. Vianočné sviatky trávim už tradične s rodinou tu v Považskej Bystrici, na Silvestra sa potom presúvame za mojou mamou do Česka. Ale tiež tento rok máme v našom meste reprezentačný zápas s Českom (28. decembra), kde určite budem. Pozvali ma aj do Nových Zámkov na exhibíciu bývalých hráčov, ale ešte neviem, či ju stihnem.
2. Chýbať na štedrovečernom stole určite nebudú všetky tradičné veci, ktoré sú tu zvykom. Čiže oplátky, rozrezané jablko, šupiny, peniaze, ryba, šalát a u nás tiež kuracie rezne.
3. Je to šanca byť s rodinou. Ono sa to mení. Keď je človek dieťa, tak si to vychutnáva, keď už má deti, tak sa teší z ich radosti. To sú Vianoce.

Peter Zvak

1. Vianočné dni budem tráviť samozrejme so svojou rodinou. Čas venujem aj svojej športovej rodine, čiže futsalistom a stolným tenistom, s ktorými spoločne ukončíme úspešný rok. No a tiež s občanmi, v Dolnom Moštenci máme v kultúrnom dome pripravenú na Silvestra akciu.
2. Chýbať nemôžu klasické tradície. V prvom rade musia byť pod obrusom peniažky, aby bol bohatý rok. Na stole máme tiež betlehem. Večera sa začne oplátkou a medom, pričom od mojej mamy dostaneme aj kríž na čelo. Potom je to kapustnica. Ja mám rád sladkú, ostatní kyslú, preto v nej mám trochu smotany. A tiež máme kapra.
3. Pre mňa Vianoce znamenajú predovšetkým oddych s rodinou. Ide o akési nabratie síl do nového roka, pretože bude veľa povinností. Napr. nám aj kapelu, s ktorou budeme u nás otvárať plesovú sezónu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Strecha pre považskobystrických bezdomovcov: Kde im našli priestor?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM