Filip Chudý Rôzne

Známe sídlisko v Považskej sa renovuje: Práce sa týkajú týchto častí

Chodníky a miestne komunikácie sa síce rekonštruujú v každej časti nášho mesta, ale jedno sídlisko tentoraz trochu vyniká, keďže sú na ňom najväčšie práce za najviac peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Známe sídlisko v Považskej sa renovuje: Práce sa týkajú týchto častí
Zdroj: Dnes24.sk

Sídlisko SNP tento rok čakajú viaceré práce. Obnovia sa komunikácie pri panelákoch, ale aj chodníky. Najväčšie práce budú v blízkosti bytových domov 1445,1446 a 1448. Pri bytovom dome 1445 sa zrekonštruujú priľahlé chodníky až po jednotlivé vchody, obnovou prejde aj plocha pred trafostanicou, detské ihrisko a parkovisko, ktoré bude navyše rozšírené o štyri kolmé parkovacie miesta.

Pri bytovom dome 1446 bude zrekonštruovaná miestna komunikácia od oblúka pri bytovom dome 1445 po napojenie na miestnu komunikáciu Zakvášov. Tiež sa vynoví parkovisko a priľahlé chodníky až po jednotlivé vchody do bytového domu. „Občania sa môžu tešiť aj na obnovu chodníka a schodiska k autobusovej zastávke na Ul. Slovenských partizánov. Chodník bude zo zámkovej dlažby. Na pravej strane schodiska bude osadené oceľové zábradlie,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

„Mali sme množstvo podnetov od občanov, veľa problémov sme odhalili aj v rámci nášho prieskumu. Prešli sme si SNP, Zakvášov aj Hliny a videli sme tie najboľavejšie miesta, zničené chodníky, cesty, ihriská, ktoré s pomocou mesta opravujeme. V budúcom roku budeme v podobnej obnove pokračovať aj na Hlinách,“ vyjadril sa poslanec za túto miestnu časť Igor Steiner.

Rekonštrukcia čaká aj asfaltové ihrisko medzi bytovými domami 1448, 1445 a 1446, ktoré je v súčasnosti veľmi poškodené. Zrekonštruuje sa aj chodník od parkoviska k ihrisku. Pre kontajnery budú vybudované dve nové stanovištia. Dajú sa tiež do poriadku pešie trasy pred bytovkami 1521 a 1522. „Zrekonštruujú sa chodníky a príjazdová komunikácia, aby mali ľudia komfortný prístup k bytovým domom. V budúcom roku by sa pravdepodobne malo pristúpiť aj k rekonštrukcii parkovacích plôch,“ povedala hovorkyňa mesta. Pri bytovom dome 1519 vznikne 10 parkovacích mi­est.

Ale najväčšie práce budú v blízkosti spomínaných bytových domov 1448,1445 a 1446, kde chcú dať do poriadku celé ,,účko“ aj s priľahlým ihriskom. „Predpokladaná cena zákazky bola 180 000 eur. V rámci súťaže sa nám ju podarilo znížiť na 120 000 eur, ktoré pôjdu z kapitálového rozpočtu. Je otázne, či to všetko urobíme v tomto roku alebo si práce rozdelíme na dve etapy,“ vyslovil sa primátor mesta Karol Janas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí poslanci odklepli záverečný účet mesta: Ako naložia s vyše 100 tisícovým prebytkom?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM