Filip Chudý Rôzne

Známe ihrisko v Považskej sa rozrástlo: Aha, čoho sa deti nevedia nabažiť, FOTO

Považskobystrické detské ihrisko Lienka sa v minulých dňoch rozrástlo o nové komponenty. Čo všetko na ňom pribudlo?

Ilustračný obrázok k článku Známe ihrisko v Považskej sa rozrástlo: Aha, čoho sa deti  nevedia nabažiť, FOTO
9
Galéria

Známe detské ihrisko Lienka na Lánoch, ktoré sa nachádza v parku priamo pred najstarším panelákom v Považskej Bystrici, sa v minulých dňoch rozrástlo. Ako nám prezradila predsedníčka Výboru mestskej časti (VMČ) Lány Jana Veličová, o nové komponenty na ňom sa sponzorsky postarala spoločnosť Teplo GGE, ktorá tento rok zafinancovala aj nové workoutové ihrisko v areáli ZŠ Školská.

Pôvodne sa síce plánovalo, že sa opravia tzv. staré húpačky na Pribinovej ulici, ale nesplnila sa základná podmienka, aby pozemky pod nimi boli mestské. „Keďže výmena súkromných pozemkov, na ktorých sa staré húpačky nachádzajú, za mestské pozemky v centre pri Konice sa nezrealizovala, museli sme sa rozhodnúť, kde bude náhradné riešenie a zvolili sme rozšírenie detského ihriska Lienka. Aj keď ideálnejšia by bola rekonštrukcia starých húpačiek,“ konštatovala Veličová.

„Odo Dňa rodín na Lánoch bola na ihrisku Lienka nová trampolína a húpačky, koncom minulého týždňa pribudlo aj päť nových komponentov určených na cvičenie,“ vymenovala nové veci predsedníčka VMČ Lány.

Ako sme sa presvedčili priamo na mieste, najväčší záujem je o trampolínu, čo nám potvrdili aj samotné mamičky, pričom hlavne v popoludňajších hodinách je maximálne vyťažená. „Hneď v prvý deň, keď sa trampolína nainštalovala, ju síce opáskovali, že ešte by sa nemala používať, ale deťom to nedalo a hneď ju vyskúšali, hoci vtedy pršalo. Odvtedy je skoro stále obsadená, hlavne poobede, dokonca niektoré deti chodia skôr do školy, len aby si mohli zaskákať na trampolíne,“ uviedla Veličová.

Tá tiež prezradila, že v blízkej budúcnosti môžu pribudnúť nové veci aj na detskom ihrisku na Dedovci, kde v minulých dňoch natreli doterajšie komponenty, ktoré sa aj mierne renovujú.

Lienka v Považskej sa rozrástla: Toto sú nové veci na detskom ihrisku
9
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dočká sa známy park v Považskej veľkej zmeny? Rokuje sa o výmene pozemkov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM