Filip Chudý Rôzne

Známa zastávka v Považskej sa ruší: Po novom sa bude nastupovať na tomto mieste

Cestujúci, v Považskej Bystrici sa treba pripraviť na zmenu, keďže známu zastávku presúvajú na nové miesto.

Ilustračný obrázok k článku Známa zastávka v Považskej sa ruší: Po novom sa bude nastupovať na tomto mieste
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt zvýšenia atraktivity a konkurencieschop­nosti verejnej osobnej dopravy v našom meste, na ktorý získala Mestská dopravná spoločnosť (MDS) Považská Bystrica nenávratný finančný príspevok, sa pomaly dostáva do svojej záverečnej fázy. Ako sme vás už informovali, súčasťou projektu rekonštrukcie autobusovej stanice sú aj dve nové zastávky oproti železničnej stanici, kam sa presunie zastávka z ulice Odborov. A ten čas je tu.

„Od štvrtka 4. júla 2019 sa mení nástupná zastávka SAD pri Dome kultúry v Považskej Bystrici. Ruší sa zastávka na ul. Odborov a premiestňuje sa na Robotnícku ulicu, čiže na zastávku oproti železničnej stanici,“ oznámila hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

V praxi to znamená, že prímestské (modré) autobusy, ktoré doteraz chodili od autobusovej stanice cez ul. Odborov na rovnomennú zastávku (tá pri parkovisku), sa po novom budú presúvať po Mládežníckej ulici (popri bývalých strojárňach) na zastávku na Robotníckej ulici a cestujúci to budú mať o niečo bližšie k železničnej stanici. Prímestské autobusy a tiež autobusy MHD tak budú pri železničnej stanici odchádzať z rovnakého priestoru.

Ako približne pred mesiacom informoval spolumajiteľ MDS Vladimír Podoliak, nové zastávky na Robotníckej ulici budú väčšie, budú mať aj informačný systém, ktorý bude prepojený na autobusovú stanicu. „Chceme to dotiahnuť tak ďaleko, aby ľudia na autobusovej stanici vedeli, ako budú mať odchody vlaky, no a na železničnej stanici zas to, ako budú mať odchody autobusy. To by malo zlepšiť cestovanie,“ doplnil Podoliak.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Na videu, resp. vo fotogalérii si pozrite, o ktorých zastávkach sa hovorí.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk
V Považskej Bystrici pribudla nová zastávka, ktorá nahradí tú na ul. Odborov
6
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM