Filip Chudý Rôzne

Známa považskobystrická lávka je v zlom stave: Hrozí jej uzavretie? FOTO

Obyvateľom najväčšieho považskobystrického sídliska hrozí komplikácia. Budú si musieť chodci hľadať novú cestu na Rozkvet?

Ilustračný obrázok k článku Známa považskobystrická lávka je v zlom stave: Hrozí jej uzavretie? FOTO
12
Galéria

Známa lávka pre peších, ktorá spája sídliská Rozkvet a Hliníky, sa nachádza v zlom stave. Ide pritom o jednu z hlavných peších tepien mesta, ktorú využívajú prevažne obyvatelia najväčšieho považskobystrického sídliska. Denne touto lávkou prejdú stovky až tisíce ľudí. Deti a mládež ňou prechádzajú do školy, dospelí za prácou do priemyselných častí mesta, resp. ju využívajú pri ceste za hromadou dopravou. Priamo pri lávke je zastávka MHD Ul. M. Benku IV (otoč), no pre peších je to aj ideálna cesta na železničnú stanicu a pod. Začali sa šíriť zvesti o jej možnom uzavretí, preto sme zisťovali, ako to v skutočnosti je.

„Táto lávka je v zlom stave, mesto v súčasnosti čaká na vyjadrenia statikov, na základe ktorých sa určia ďalšie kroky. Ak by bolo nutné lávku uzavrieť, mesto bude hľadať riešenie ako uľahčiť spojenie peším medzi Rozkvetom a komunikáciou na druhej strane lávky,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, vyjadrenie statikov očakávajú v blízkej dobe, pričom až na základe toho sa rozhodne o ďalšom postupe.

Táto lávka vedie ponad Ulicu Martina Benku, ktorá cestne spája takmer všetky časti Rozkvetu. V jej blízkosti pozdĺž ulice nie vybudovaný žiaden chodník, dá sa ísť len po krajnici. Nevýhodou pre peších je aj to, že ak by sa lávka musela uzavrieť, len ťažko by sa dalo vyjsť peši do prudkého svahu, ktorý sa v týchto miestach nachádza. Najbližší vybudovaný chodník od Benkovej ulice smerom k panelákom je až takmer pri novej okružnej križovatke, čo je vzdialenosť takmer kilometer, resp. možno využiť cestu bez chodníka, ktorá je opačným smerom od lávky vzdialená približne 100 m za zákrutou.

Známa lávka na Rozkvete je v zlom stave: O jej osude rozhodnú statici
12
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vianoce sa blížia: Akým stromčekom sa bude môcť pochváliť Považská Bystrica?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM