Filip Chudý Rôzne

Známa považskobystrická budova by mala ožiť: Poznáme plán

Skončil sa súdny spor o budovu, kde sídlila niekdajšia známa reštaurácia v Považskej Bystrici. Čo s ňou teraz bude?

Ilustračný obrázok k článku Známa považskobystrická budova by mala ožiť: Poznáme plán
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Známa považskobystrická budova bývalého Steigra, ktorá sa nachádza v areáli futbalového štadióna, je už dlhé roky opustená. Hovorkyňa mesta Považská Bystrica Iveta Pagáč Kováčiková to odôvodňuje dlhoročným súdnym sporom medzi mestom a správcom konkurznej podstaty po Považských strojárňach o tom, kto je jej majiteľom.

Mesto ďalej uviedlo, že už v minulosti vtedajší okresný súd rozhodol, že budova by mala patriť mestu. Bol však potrebný rozsudok a ten potvrdil až krajský súd. „Do majetku mesta pribudla oficiálne v posledných týždňoch. Budova je v horšom stave, preto aj investície do jej rekonštrukcie budú vyššie. Šesť rokov bola budova opustená, boli tam odstavené energie. Keďže súdny spor trval, mesto do nej nemohlo investovať,“ konštatovala.

„Priestory chce samospráva využiť na kongresové centrum s konferenčnou sálou,“ povedala považskobystrická hovorkyňa. Malo by ísť o časť budovy, kde v minulosti bola reštaurácia.

Ďalej sa do tejto budovy podľa slov z radnice plánuje presťahovať riaditeľstvo Mestských športových klubov Považská Bystrica, ktoré teraz sídli v priestoroch športovej haly. No a tú by zas mohli vo väčšej miere využívať športovci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM