Filip Chudý Šport Iné športy

Zmeny v kádri panterov: Otvorila sa príležitosť pre týchto mladíkov

Táto sezóna Slovenskej hokejovej ligy nedopadne pre Považskú Bystricu úspechom. Niektorí však vyskúšajú šťastie ešte inde.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v kádri panterov: Otvorila sa príležitosť pre týchto mladíkov
Zdroj: HK 95 Považská Bystrica

Na konci prestupového obdobia sa udiali v HK 95 Považská Bystrica hráčske zmeny. Keďže pre panterov už neexistuje ani len matematická šanca na postup do play-off Slovenskej hokejov ligy, v ich kádri lovili kluby, ktoré sa chceli pred vyraďovacou časťou sezóny posilniť.

HK Vitar Martin získal z Považskej Bystrice útočníkov Jakuba Cígera a Jána Zlochu ml., ktorí by mu mali pomôcť naplniť vysoké ambície. Dánsky obranca Rasmus Knudsen vymenil dres panterov za farby HK Spišská Nová Ves.

Záujem o viacerých

„Keďže už nemôžeme postúpiť do play-off a tiež ani vypadnúť, rozhodli sme sa, že hráčom umožníme si predĺžiť sezónu. Umožnili sme odísť teda tejto trojici, hoci záujem bol aj o ďalších našich hráčov,“ povedal manažér klubu Ján Zlocha st.

Záujem bol podľa jeho slov aj o útočníka Milana Drevenáka, ale to nakoniec padlo. „Skalica chcela obrancu Jána Nahálku, ale do juniorky. A keďže hrajú rovnakú súťaž ako my, to sme neakceptovali,“ doplnil.

Priestor mladíkom

Čo sa týka príchodov, tie už v klube neriešili, keďže zostávajú posledné štyri zápasy. „Zbytočne by sme to dopĺňali niekým cudzím, navyše to ani nepotrebujeme. Máme totiž šikovných hráčov v juniorke. Priestor tak dostanú hráči ako Mychajlo Chykancev, Filip Koreník, Lukáš Urbánek či Adam Zlocha. Ak by nastal nejaký problém, doplníme káder mužov hráčmi z juniorky,“ dodal klubový manažér.

Zostávajúci program panterov

Považskobystričanov čakajú na konci sezóny štyri zápasy, z toho tri doma.

  • Streda 19. februára o 18.00 h: Považská Bystrica – Žilina
  • Piatok 21. februára o 18.00 h: Považská Bystrica – Levice
  • Streda 26. februára o 18.00 h: Považská Bystrica – Trnava
  • Piatok 28. februára o 18.00 h: Žilina – Považská Bystrica

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM