Filip Chudý Rôzne

Zmena v považskobystrickej MHD: Ruší sa táto linka!

Od budúceho mesiaca príde k zmene v mestskej hromadnej doprave v Považskej Bystrici, keď sa zruší jedna linka. Ktorá?

Ilustračný obrázok k článku Zmena v považskobystrickej MHD: Ruší sa táto linka!
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravná obslužnosť mesta Považská Bystrica a tiež jej jednotlivých častí je zabezpečovaná spoločnosťou Mestská dopravná spoločnosť (MDS) Považská Bystrica prostredníctvom 15 liniek mestskej hromadnej dopravy. Tento stav ale potrvá už len do konca apríla, keďže od prvého májového dňa bude zrušená linka číslo 99.

„Na základe rozhodnutia objednávateľa dopravy, oznamujeme cestujúcej verejnosti, že s platnosťou od 1. mája 2017 dôjde k ukončeniu linky 99,“ píše sa na stránke MDS.

Koniec tejto linky nám potvrdil aj Jozef Keruľ, predseda predstavenstva MDS. „Išlo o komerčnú linku, ktorú si platila Hypernova, aby sme im tam vozili ľudí. Ale tá nám oznámila, že ju už nepotrebuje a zrušila u nás objednávku na túto linku. Preto ľudí na linke 99 od mája už voziť nebudeme,“ uviedol Keruľ.

Linka 99 premáva medzi Hypernovou a najväčším považskobystrickým sídliskom Rozkvet, kde má šesť zastávok, pričom pre cestujúcich v našom meste je jediná bezplatná. Premáva denne od 8:00 do 20:00 každú hodinu, čiže dokopy ide o 13 spojov. Má charakter okružnej linky, ale nie je zahrnutá do verejného záujmu, keďže ide o linku, ktorú hradí objednávateľ.

Od mája teda bude v našom meste premávať zvyšných 14 liniek, všetky sú pre cestujúcich spoplatnené. Či by v budúcnosti mohla pribudnúť pre cestujúcich podobná linka, ktorú by si niekto objednal, to Jozef Keruľ nevylúčil. „Záleží to od každého individuálne. Ak niekto bude mať záujem, môže si u nás objednať takúto linku, ale jedine za splnenia všetkých podmienok, čiže aby bola prístupnosť a bezpečnosť cestnej premávky,“ doplnil Keruľ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Poslanci prijali dôležitý dokument: Doprava v Považskej by sa mohla zlepšiť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM