Filip Chudý Rôzne

Zmena dopravy v Považskej: Na jednej ulici sa bude parkovať po novom! FOTO

Od začiatku mája príde k zmene dopravnej situácie v blízkosti centra Považskej Bystrice. Ako sa bude podľa nových pravidiel parkovať?

Ilustračný obrázok k článku Zmena dopravy v Považskej: Na jednej ulici sa bude parkovať po novom! FOTO
9
Galéria

Výbor mestskej časti (VMČ) Stred dlhodobo rieši problémy s prejazdnosťou Železničnej ulice. Tá začína vedľa cesty I/61 oproti bývalému hotelu Manín a končí sa pod diaľničnou estakádou. Podľa slov hovorkyne mesta Ivety Kováčikovej bolo v minulosti pripravované jej zjednosmernenie, od ktorého sa však ale upustilo. „Od mája sa tu mesto rozhodlo zmeniť dopravné značenie a obmedziť parkovanie na jednej strane,“ informovala považskobystrická hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, VMČ Stred absolvoval sedenia, na ktorých sa členovia v súvislosti s vyriešením otázky prejazdnosti Železničnej ulice dohodli, že sa skúšobne na tri mesiace urobí zmena dopravného značenia a obmedzí sa parkovanie na jednej strane.

„Časom možno obmedzíme zákaz parkovania len na určité hodiny. Ak však bude ulica stále neprejazdná a bude tam dochádzať ku konfliktným situáciám, pristúpime k jej zjednosmerneniu,“ povedal Tibor Macháč, mestský poslanec za Stred.

Od 1. mája do 1. júla bude skúšobne umiestnená značka zákaz zastavenia na strane, kde je kaviareň Dúha, tým pádom tu už nebude možné s vozidlami parkovať. Parkovanie bude povolené na opačnej strane pri škôlke, kde bude na to vyhradený pruh. „Uvedený systém je zatiaľ navrhnutý preto, aby rodičia s deťmi mohli bezpečne nechať deti vystupovať na chodník okolo škôlky a nemuseli s nimi prechádzať cez cestu,“ vysvetlila Kováčiková.

Tá tiež doplnila, že počas uvedenej skúšobnej prevádzky môžu občania podávať návrhy na mestskú políciu alebo poslancom VMČ Stred, pričom na základe uvedených pripomienok sa bude regulovať systém cestnej premávky na uvedenej ulici.

Železničná ulica v Považskej: Chystaná zmena dopravnej situácie
9
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí študenti sa budú zabávať: Program tohtoročného majálesu! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM