Filip Chudý Rôzne Iné športy

Zimný štadión v Považskej sa rekonštruuje: Hokejový klub môže pokračovať! FOTO

Pre považskobystrický zimný štadión sa skončila výnimka, preto hrozilo, že od novej sezóny sa na ňom nebudú môcť hrať hokejové zápasy. Ale táto hrozba sa zažehnala!

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión v Považskej sa rekonštruuje: Hokejový klub môže pokračovať! FOTO
19
Galéria

Zimný štadión v Považskej Bystrici sa v týchto dňoch rekonštruuje, týka sa to prioritne ľadovej plochy a mantinelov. Ako prezradil prezident HK 95 Považská Bystrica Miloš Kraus, vďaka tejto rekonštrukcii bude môcť náš hokejový klub vôbec môcť pokračovať v činnosti, keďže výnimka pre náš zimný štadión skončila v apríli tohto roka. „Z technického hľadiska by sme už nemohli robiť ľad. Navyše nám výroba ľadu robila dlhodobý problém, keďže výška betónového podkladu medzi rohmi robila rozdiel cca 20 cm, preto trvala výroba aj týždeň, teraz verím, že to bude trvať 24 až 48 hodín, čo ušetrí aj energie,“ povedal Kraus.

Pred dvomi rokmi sa na štadióne vymenila strojovňa, keďže bolo nutné z hľadiska civilnej ochrany znížiť čpavok. „Museli sme pristúpiť už aj k výmene chladenia, keďže hracia plocha nevyhovovala a aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zmenil predpisy. Nové chladenia hracej plochy bude moderné a navyše budú nižšie prevádzkové náklady,“ vyjadril sa primátor mesta Karol Janas s tým, že preto pristúpili spolu s hokejovým klubom a SZĽH ku kompletnej rekonštrukcii zimného štadióna, keď sa zmení nielen spôsob zamrazovania ľadovej plochy, ale pribudnú aj nové mantinely.

„Veľkosť ľadovej plochy zostane prakticky zachovaná, len na každej strane bude kratšia o 15 cm, aby sme obvodové múriky nemuseli búrať. Nová hracia plocha bude spĺňať všetky predpisy a bude mať rozmery 60 × 30 m. Predpisy budú spĺňať aj nové mantinely, staré by ich už nespĺňali,“ uviedol Ľubomír Kubovič, riaditeľ MŠK Považská Bystrica, ktoré práce realizujú.

Vymenia sa aj striedačky a trestné lavice, pričom rekonštrukciou prejdú aj sociálne zariadenia pre divákov a tiež pre hráčov, na ktoré boli pripomienky. Kompletnou rekonštrukciou prejde aj kabína hostí. Tribúny a časomiera zostanú v súčasnej podobe. „Celkové náklady na rekonštrukciu hracej plochy sa pohybujú okolo 250 000 eur, pričom práce sú naplánované tak, aby sa stihla nová hokejová sezóna. Ak všetko pôjde podľa harmonogramu, v polovici augusta sa začne príprava ľadu,“ informoval považskobystrický primátor.

Či je to dostatočný čas na to, aby sa následne hokejové tímy HK 95 stihli pripraviť na novú sezónu začínajúcu začiatkom septembra zo športovej stránky, odpovedal prezident klubu nasledovne: „Nemyslíte vážne, že do polovice augusta. To musíme urobiť do konca júla, aj to urobíme, aby sme stihli športovú prípravu na budúcu sezónu, keďže tímy musia byť pred ňou aspoň mesiac na ľade.“

Zimný štadión v Považskej v rekonštrukcii: Ako vyzerá aktuálne?
19
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická mládež má potenciál: Potvrdila ho medailovým úspechom, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM