Rôzne

Zima skončila aj v Považskej Bystrici: Čo všetko ešte plánuje mesto čistiť?

S príchodom jari sa začalo aj tradičné jarné upratovanie. Pri tejto príležitosti sme oslovili mesto, aby nám poskytlo bližšie informácie o čistiacich prácach na jeho území. Čo sa už urobilo a čo sa ešte robiť bude?

Ilustračný obrázok k článku Zima skončila aj v Považskej Bystrici: Čo všetko ešte plánuje mesto čistiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako ukázala už naša pondelňajšia inšpekcia v uliciach mesta, s čistením sa už začalo, keďže hlavne chodníky a centrum mesta boli aspoň nahrubo očistené. „Od 12. marca bola ukončená zimná pohotovosť a začalo sa s odstraňovaním materiálu po zimnej údržbe na spevnených plochách a komunikáciách. Ide pritom takpovediac o čistenie mesta nahrubo,“ informovala nás hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Odstraňovanie štrku z ciest

No kým chodníky a centrum mesta už nahrubo očistené boli, o cestách sa to ešte povedať nedá, na krajniciach ciest totiž nájdete ešte stále veľa štrku zo zimy, no mesto myslí aj na tento problém. „Presne toto upratovanie po zimnej údržbe, keď sa bude odstraňovať štrk z ciest, sa bude robiť,“ povedala nám v rozhovore hovorkyňa mesta.

Ďalší postup čistiacich prác

Všetky práce budú prebiehať postupne, pričom iba pri hrubom čistení to nezostane. „Hĺbkové čistenie bude prebiehať ako každoročne po etapách po jednotlivých mestských častiach. Na tomto harmonograme sa v súčasnosti pracuje spolu s výbormi mestských častí, obyvatelia budú včas informovaní,“ objasnila nám Iveta Kováčiková.

„Veľké jarné čistenie, ktoré nasleduje po hrubom čistení, je každoročne naplánované na apríl. Vtedy budú k dispozícii aj veľkokapacitné kontajnery pre ľudí a pod.,“ povedala nám v rozhovore hovorkyňa nášho mesta.

Pomôžu aj aktivační pracovníci

Mesto budú čistiť nielen stroje, ale aj aktivační pracovníci, ktorí by sa mali postarať hlavne o miesta, kam sa technika nedostane. V tomto prípade by to mali byť napríklad aj miesta pod lavičkami, ktoré počas našej pondelňajšej inšpekcie ešte neboli vyčistené. „Aktivační pracovníci v súčasnosti pomáhajú s čistením v centrálnej mestskej zóne v miestach, kde sa stroje nedostanú, okrem toho taktiež pomáhajú likvidovať čierne skládky a podobne,“ povedala nám o obsahu ich práce hovorkyňa Považskej Bystrice.

Môže vás zaujímať:

Jar v Považskej Bystrici: V akom stave je po zime mesto?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM