Filip Chudý Rôzne

Zbystrite pozornosť: V cestovnom poriadku MHD v Považskej nastanú tieto zmeny

Pokiaľ využívate našu MHD, potom si dajte pozor, aby vám váš spoj prípadne neušiel, keďže prišlo k čiastočným úpravám. Ktoré autobusy pôjdu inak?

Ilustračný obrázok k článku Zbystrite pozornosť: V cestovnom poriadku MHD v Považskej nastanú tieto zmeny
Zdroj: Dnes24.sk

V považskobys­trickej mestskej hromadnej doprave (MHD) nastane od nedele 9. decembra čiastočná zmena v cestovných poriadkoch. Bude sa to týkať troch liniek a štyroch spojov. Informovala o tom na svojej stránke Mestská dopravná spoločnosť (MDS) Považská Bystrica, ktorá prevádzkuje MHD v našom meste.

„S platnosťou od 9. decembra 2018 dochádza k čiastočnej úprave cestovných poriadkov. A to na linkách číslo 2 (spoj č. 31), 100 (spoj č. 29) a 8 (spoje č. 1 a 2),“ píše sa na stránke MDS.

My sme sa pozreli na to, aké zmeny presne nastanú. Porovnali sme staré a nové cestovné poriadky, pričom sa zmenilo nasledovné:

Linka číslo 2 (Podvažie – Šebešťanová – Pov. Podhradie – aut. nástupište – žel. stanica)

Spoj č. 31 pôjde po novom už aj cez Orlové. Zo železničnej stanice vyštartuje tradične v pracovné dni o 13:58. No zo zastávky na Kukučínovej ulici nepôjde hneď do Považského Podhradia, ale najprv pôjde do Orlového, kde obslúži tamojšie zastávky cintorín a stred, no a až odtiaľ pôjde do Považského Podhradia. Od zastávky Pov. Podhr., LZ až po konečnú v Podvaží tak príde o štyri minúty neskôr, než tomu bolo v starom cestovnom poriadku.

Linka číslo 100 (aut. nástupište – Stred – Lány – nemocnica – Rozkvet)

Spoj č. 29, ktorý doteraz začínal v pracovné dni o 18:10 na zastávke pri nemocnici, bude podľa nového cestovného poriadku začínať už o 18:08 na zastávke Ul. Lánska. Od nemocnice pôjde tradične o 18:10 a nezmenili sa ani odchody na ostatných zastávkach na jeho následnej trase Tesco – Rozkvet – Tesco – nemocnica – Dom služieb – žel. stanica – aut. nástupište.

Linka číslo 8 (aut. nástupište – žel. stanica – Milochov)

Spoj č. 1 pôjde od 9. decembra v pracovné dni z autobusového nástupišťa o päť minút skôr, čiže už o 4:56, pričom o rovnaký čas pôjde skôr z každej zastávky až na konečnú v Dolnom Milochove. A následný spoj č. 2 pôjde tiež o päť minút skôr, čiže z jeho počiatočnej zastávky D. Milochov, konečná vyrazí už o 5:13. O päť minút skôr pôjde aj zo zastávok v celom Milochove. Na železničnú stanicu (5:30) a autobusové nástupište (5:32) dorazí o štyri minúty skôr oproti starému cestovnému poriadku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM