Filip Chudý Kultúra

Zažite zaujímavý týždeň: Nápady, kam vybehnúť v Považskej Bystrici a okolí

Spestrite si nový marcový týždeň. Nazrite do našich tipov a vyberte si program ideálny pre váš voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Zažite zaujímavý týždeň: Nápady, kam vybehnúť v Považskej Bystrici a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Holub sedel na konári a premýšľal o živote

11. marca o 18:30, kino Mier

Brilantne absurdné príbehy o ľudskom žití. Ako moderná dvojica Don Quijote a Sancho Panza, tak Sam a Jonathan, dvaja obchodní cestujúci s drobnými čačkami, nás vezmú na kaleidoskopické potulky ľudskými túžbami. Na výlet, ktorý nám ukáže krásu jednotlivých momentov ľudského života, malichernosť druhých, humor i tragédiu, ktoré sa skrývajú vo vnútri každého z nás, majestátnosť života, ale i ľudské slabiny. Komediálna dráma.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

13. marca o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári sa vezú na úspešnej výsledkovej vlne, čo sa prejavilo aj v tabuľke. Ak porazia Nové Zámky, druhé miesto budú mať takmer isté a ešte aj môžu naháňať prvé.

Fatima

15. marca o 16:30, kino Mier

Nadácia Slovakia Christiana pozýva na premietanie filmu „Fatima – posolstvo stále aktuálne“, ktoré sa uskutoční v piatok v kinosále kina Mier v Považskej Bystrici. Film spracováva udalosti týkajúce sa Fatimských zjavení doplnené odbornými komentármi.

Captain Marvel

15. marca o 18:30, kino Mier

Film Captain Marvel nás zavedie do 90-tych rokov, doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského univerza. Sleduje príbeh Carol Danversovej, ktorá sa z obyčajnej pozemskej dievčiny stane jednou z najmocnejších bytostí vo vesmíre. Keď galaktická vojna medzi dvoma mimozemskými rasami zasiahne aj Zem, Carol sa s malou skupinou spojencov ocitá uprostred konfliktu. Nikto ešte netuší, že tieto udalosti zasiahnu aj do záverečného epického boja Avengers… Americké sci-fi.

Odomykanie Manínskej úžiny

17. marca

„Odomykanie Manínskej úžiny – hviezdicové stretnutie na symbolickom cintoríne“ je symbolický začiatok letnej turistickej sezóny v našom okolí. Slávnostné otvorenie na symbolickom cintoríne prebehne v nedeľu.

Futbal: Považská Bystrica – Zlín

17. marca o 12:00, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalistky MŠK odohrajú prípravné zápasy proti Zlínu. Pôjde o dvojzápas žien a žiačok.

Slávnostný koncert DO ZUŠ

17. marca o 17:00, kino Mier

XXI. Slávnostný koncert dychového orchestra Základnej umeleckej školy v Považskej Bystrici. V programe K. Pádivý, J. Strauss, A. Piazzolla, G. Dusík, S. Wonder… Dirigentom je Marián Belobrad, o spev sa postarajú Martina Žovincová a Ján Kostelanský.

Výtvarné spektrum

Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozýva na výstavu výtvarných prác a fotografií z regionálnych kôl súťaží neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum a amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2019. Predstav sa vám viac ako 50 diel od 18 autorov z nášho regiónu, ktorí sa do súťaží zapojili. Výstava potrvá už len do 15. marca 2019. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00.

Dni architektúry

MG ART Galéria

Výstava Arkon atelier v rámci podujatia Dni architektúry potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 29. marca. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Recenzia na smart hodinky

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM