Filip Chudý Kultúra

Záver apríla v Považskej Bystrici: Každý si nájde to svoje!

Počas záverečných aprílových dní sa môžete v našom meste zabaviť na rôznych podujatiach. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Záver apríla v Považskej Bystrici: Každý si nájde to svoje!
Zdroj: TASR

Chlieb s maslom

23. apríla o 19:00, kino Mier

Som slobodný!!! Kľúčová veta tohto nádherného príbehu troch mužov hľadajúcich zmysel partnerských vzťahov a ideálneho spôsobu ako v nich zotrvať. V tomto divadelnom predstavení si zahrajú Dominika Žiaranová, Juraj Loj, Branislav Deák, Martin Mňahončák.

Večerná škola feng shui v praxi

25. apríla o 17:30, HAVANA music club

Večerná škola je cyklus piatich stretnutí – workshopy. Tento workshop je určený pre všetkých, ktorí chcú aplikovať učenie tradičného feng shui do svojho života. Je určená pre laikov, začiatočníkov, ktorí chcú vedieť viac.

Slávka Tkáčová Acoustic Tour 2018

25. apríla o 19:00, koncertná sála ZUŠ HO

Slávka Tkáčová je nový objav hudobnej scény s nezameniteľnou energiou na pódiu i mimo neho. Talentovaná speváčka, hudobníčka a autorka teraz s podporou známych tvárí a vyhľadávaných muzikantov vyráža na akustické turné do šiestich slovenských miest. Koncertnú šou ponúkne aj u nás spolu so Simou Martausovou.

Turné: Gus Ring /SWE/ v Považskej

25. apríla o 19:30, Retro (Music & Coffee)

Švédsky hudobník a spevák Gus Ring je práve na turné po Taliansku, Poľsku, Slovensku a Česku. V rámci turné sa v stredu predstaví aj v Považskej Bystrici.

Ready Player One: Hra sa začína

26. apríla o 18:30, kino Mier

Hranica medzi virtuálnym a reálnym svetom môže byť tenká. A potom ide o život. V roku 2045 je svet veľmi nehostinné miesto. Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť každý, kým len chce. Eixistujú tu tisíce planét, na ktorých sa dá žiť, hrať, ale aj zamilovať. Akčný sci-fi triler USA.

33. Školská divadelná akadémia

27. apríla o 8:00 a 15:30, kino Mier

Gymnázium v Považskej Bystrici organizuje túto divadelnú akadémiu každý rok. Tentoraz sa budú hrať v čase od 8:00 – 11:00 a 15:30 – 18:00 hry: Vražda na Níle – Divadielko 11 (réžia: Viera Čížová), Skrotenie zlej ženy – divadielko Študent (réžia: Zuzana Hrenáková), Desať malých černoškov – divadielko B-Komplex (réžia: Barbora Chudá).

Mimo predpoklad

27. apríla o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Petry Lomnickej a Michala Janigu, ktorý pochádza z nášho mesta. Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok. Výstava potrvá do 8. júna.

Králik Peter

28. apríla o 16:00, kino Mier

Rodinná komédia podľa svetoznámych príbehov Beatrix Potterovej. Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni – a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna medzi ním a obyvateľmi záhrady.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

28. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričania zvádzajú v semifinále play-off boj s Topoľčanmi. Ak v ňom chcú uspieť, doma si už nemôžu dovoliť zaváhať.

Fakjú pán profesor 3

28. apríla o 18:30, kino Mier

Samozvaný učiteľ Zeki Müller je späť. Silnejší než predtým, plný odhodlania a túžby dostať zo svojich študentov na čele so Chantal čo najviac. Veľa v nich ale už neostáva. Uspeje pri záchrane školy a jej chovancov? Nemecká komédia.

Klepeto

29. apríla o 13:00, Zemiansky Kvašov

85. ročník Jurajovských hodov v Zemianskom Kvašove. Od 13:00 do 02:00 je pripravený hudobný program, v ktorom postupne vystúpi osem skupín a hudobníkov.

Fashion Revolution Week Považská Bystrica

29. apríla o 15:00, Ateliér Milana Sládka ZUŠ IWK

V našom meste si počas Fashion Revolution Weeku nachystali zaujímavý program. Tešiť sa môžete na film Spomaľovanie rýchlej módy. Predstavia sa vám tiež udržateľné značky či SWAP oblečenia – kde prinesiete staré a získate nové. Nebude chýbať ani diskusia s hosťami z módneho priemyslu, kde sa vám predstaví aj špeciálny hosť Andrea Pojezdálová.

Súboj pohlaví

29. apríla o 18:30, kino Mier

On sa iba tak stavil, ona zmenila históriu. Existujú na svete rozdielnejšie bytosti ako je muž a žena? Ich večný súboj budú viesť v novej komédii „Súboj pohlaví“ oscarová Emma Stone ako silná žena a feministka a Steve Carell čoby sexistický šovinista. Bojovým poľom je tu okrem samotného života aj tenisový kurt, kde sa uskutoční vojna o všetko.

Miloš Rác: Na druhej strane

Kino Mier

Považskobystrický umelec Miloš Rác má v kine Mier už len do 26. apríla autorskú výstavu obrazov a sôch spojenú s predajom. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá už len do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM