Filip Chudý Krimi

Zaujímavý udaj z považskobystrickej mestskej polície: Koľkokrát využili kamerový systém?

O poriadok v Považskej Bystrici sa stará aj mestská polícia, k čomu jej pomáha aj kamerový systém. Koľko kamier dohliada na naše mesto?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý udaj z považskobystrickej mestskej polície: Koľkokrát využili kamerový systém?
Zdroj: TASR

Do náplne práce mestskej polície v Považskej Bystrici patrí aj vyhodnocovanie udalostí a záznamov z kamerového systému, o čo sa starajú príslušníci zaradení do stálej služby. Navyše podľa potreby vysielajú aj hliadky na miesta, kde dochádza k narušovaniu verejného poriadku. „V roku 2016 bolo pre potreby mestskej polície použitých 70 záznamov a 47 záznamov pre potreby Policajného zboru SR ako aj hasičského a záchranného zboru,“ informovala mestská hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Ako prezradil náčelník považskobystrickej mestskej polície Juraj Lieskovský, kamerový systém mestskej polície je používaný v služobnej činnosti od roku 2001. Bol priebežne rekonštruovaný, modernizovaný a dopĺňaný. „Kamerový systém je výborným pomocníkom pri riešení, ale aj dokazovaní páchania trestnej činnosti,“ povedal Lieskovský s tým, že v roku 2016 Mesto Považská Bystrica aj s finančnou podporou z Rady vlády pre prevenciu kriminality získalo prostriedky na ďalšie rozšírenie a doplnenie mestského kamerového systému.

„V súčasnej dobe po doplnení kamerového systému je funkčných 27 kamier, z toho 14 kamier pracuje v analógovom režime a 13 kamier v plnom digitálnom režime,“ uviedol náčelník považskobystrickej mestskej polície.

Ten sa tiež vyjadril, že kamerový systém je využívaný na monitorovanie verejných priestranstiev k zabezpečeniu verejného poriadku, predchádzaniu páchania priestupkov a porušovania VZN mesta. „A tiež aj k dokumentovaniu protiprávnych konaní, kde dáta zo systému sú ukladané na server s obmedzenou dobou zálohovania,“ doplnil Lieskovský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nové informácie o hromadnej nehode v centre Považskej: FOTO priamo z miesta!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM