Rôzne

Zaujímavosť z mesta: Seniori sa budú stretávať na futbalovom štadióne

V tomto týždni sa otvárali nové priestory pre seniorov, ktoré sú situované netradične na futbalovom štadióne. Koľko to stálo a ako tieto priestory vyzerajú, na to sme sa boli osobne pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť z mesta: Seniori sa budú stretávať na futbalovom štadióne
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Považská Bystrica začalo už v minulom roku s rekonštrukciou priestoru oválu futbalového štadióna a v tomto roku sa rekonštrukčné práce dokončili. Ale ak si niekto myslí, že tieto priestory budú slúžiť futbalistom, je na omyle. Na trochu netradičnom mieste sa totiž budú stretávať seniori z denných centier.

Aj ako telocvičňa

Priestor oválu futbalového štadióna, kde bola v nedávnej minulosti napríklad aj predajňa so športovými potrebami, tak v súčasnosti slúži seniorom. Seniori budú tieto priestory využívať aj ako telocvičňu, čiže športový účel sa čiastočne zachová, a tiež ako stretávacie priestory.

„Mesto posledné dva roky významne investuje práve do priestorov oválu futbalového štadiónu, kde sme presťahovali jednotu dôchodcov a ostatné dôchodcovské organizácie, ktoré v našom meste pôsobia. Veľmi si to tu pochvaľujú, vstupy sú bezbariérové, miestnosti sú veľmi dôstojné a dobre pripravené,“ povedal primátor Považskej Bystrice Karol Janas.

Preinvestovali vyše 40-tisíc eur

Pred rokom na rekonštrukciu priestorov prispel súkromný podnikateľ Jaroslav Ďurkovský sumou 17 000 eur, investícia mesta bola vo výške približne 12 000 eur. Zrekonštruovala sa veľká stretávacia miestnosť, dve kancelárie s kuchynkou a sociálne zariadenie s chodbou. Celkovo sa urobilo zhruba 250 m². V tomto roku sa zainvestovalo do zvyšnej časti priestorov, a teda ďalších 250 m². Došlo ku kompletnej výmene plastových okien v oboch častiach, výmene elektrických rozvodov a svietidiel, vyspraveniu omietok, vymaľovaniu miestností a vydláždeniu celého priestoru. Vynaložené finančné prostriedky predstavujú sumu necelých 15 000 eur. Celkovo sa tak preinvestovalo približne 44 000 eur, ale ešte ďalšie investície budú potrebné, keďže hlavne športovú časť treba ešte zariadiť.

Záleží im na kondícii

„Tieto priestory nám budú slúžiť na športovanie aj na spoločenské stretávanie. Chceme tu mať dve telocvične, jednu ako malé fitnes, druhú ako stolnotenisovú miestnosť. Vzhľadom k tomu, že v súčasnosti odchádzajú do dôchodku pomerne aktívni seniori, ktorým záleží na svojom zdraví a kondícií, veríme, že tieto priestory ich prilákajú medzi nás a nebudú smutne sedieť doma a hľadieť na televíziu,“ povedala Milena Hatalová, predsedníčka okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska v Považskej Bystrici. A aby nehľadeli len na spomínanú televíziu, na to dostanú od mesta aj seniorkarty, vďaka ktorým budú mať zľavy na rôzne podujatia. Najprv sa ich rozdá 1 000, pričom ak sa ujmú, dostane ju každý zo 6 500 ľudí v meste nad 62 rokov.

Foto: ilustračné

Nové priestory pre seniorov v Považskej Bystrici
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM