Filip Chudý Rôzne

Zaplavená cesta do Marikovskej doliny: Treba použiť túto obchádzku, FOTO

Komplikovaná situácia nastala aj v ďalšej doline okresu Považská Bystrica. Zisťovali sme, aká je na mieste situácia.

Ilustračný obrázok k článku Zaplavená cesta do Marikovskej doliny: Treba použiť túto obchádzku, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Udiča

Ďalšia známa obec z Považskobys­trického okresu ohlásila problémovú situáciu, ktorú spôsobilo nepriaznivé počasie a hlavne nával vody. Udiča na facebookovej stránke informovala o obmedzení cesty, ktorá sa týka celej Marikovskej doliny.

„Vzhľadom na nepriazeň počasia a tým spôsobené komplikácie prosíme motoristov, aby pre vstup a opustenie obce a doliny použili cestu cez miestnu časť Okrut,“ píše sa na stránke Udiče a potvrdil nám to aj starosta obce Peter Chochlík.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na svojej facebookovej stránke upozorňuje motoristov prechádzajúcich cez obec Udiča, že pri vstupe do obce sa vylieva miestny potok. „Voda je už na vozovke, cesta je zatiaľ momentálne prejazdná, dá sa to obísť cez miestnu komunikáciu. Zdvíha sa aj hladina rieky Váh,“ pripojila polícia.

Udiča tiež zverejnila foto aktuálnej situácie v obci (viď galéria), na ktorých vidno, že niektoré záhrady zatopilo a voda sa dostala až ku rodinným domom. „Zatiaľ sme však žiaden stupeň povodňovej aktivity nevyhlásili (cca o 14.00 h, pozn). Ale všetko koordinujeme v spolupráci s Okresným úradom v Považskej Bystrici a tiež políciou. Pracujeme na tom, aby sa situácia dala čo najrýchlejšie do normálu,“ dodal starosta Udiče.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery zatopenej Udiče.

Zatopilo aj Udiču: Pozrite si situáciu v obci na FOTO
9
Galéria
Zdroj: Udiča
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM