Filip Chudý Kultúra

Zakončite júl v Považskej zábavou: 10 tipov na zaujímavé akcie

Posledný júlový týždeň so sebou prináša aj nové možnosti na zábavu. Tú sú tipy našej redakcie na najbližších sedem dní.

Ilustračný obrázok k článku Zakončite júl v Považskej zábavou: 10 tipov na zaujímavé akcie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zem, ktorá hľadá svoje nebo

25. júla o 19:00, kino Mier

Príbeh jednej horehronskej obce cez osudy jej obyvateľov je reflexiou sociálnej a ekonomickej reality súčasného Slovenska a zároveň hľadaním zmyslu bytia či vzťahu k svojej zemi, k svojim koreňom. Udržiavanie tradícií ľudovej kultúry a folklóru nie je iba romantickým zahľadením do dedinskej society. Pozrite si slovenský dokument.

Ako chrániť prírodu

28. júla o 17:00, fontána pri kine Mier

Od 17:00 rôzne hry pre deti s tematikou separovania odpadu a od 18:00 Divadielko Žužu: Ako chrániť prírodu – bábkové predstavenie o separovaní, prírode a Pani Vode.

Legenda o Tarzanovi

29. júla o 19:00, kino Mier

Ikonickú postavu vytvorenú Edgarom Rise Burroughsom stvárnil Alexander Skarsgard. Odkedy sa muž, kedysi známy ako Tarzan, rozhodol opustiť africkú džungľu a žiť civilizovaný život ako Lord Greystoke, spolu so svojou ženou Jane, uplynulo už veľa rokov. Teraz…

LIFE Energy 2000

29. júla, LIFE music club

Už tento piatok kopec komerčnej tanečnej hudby v podaní DJ Hubertus, DJ Kajo a Arethy Sax. Dobrý tip na zábavu na začiatku posledného júlového víkendu.

Učiteľka

30. júla o 19:00, kino Mier

Režisér Jan Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský prinášajú na plátna kín ďalšiu výnimočnú filmovú snímku, ktorá mala svetovú premiéru v hlavnej súťaži tohtoročného festivalu v Karlových Varoch. Nadčasový príbeh o učiteľke, na prvý pohľad milej a láskavej, ktorá rafinovaným spôsobom manipuluje žiakmi a ich rodičmi, je inšpirovanými skutočnými udalosťami.

Get fun with Milan Lieskovský

30. júla, LIFE music club

Kto y nemal toho dosť v piatok, môže ísť žúrovať aj v sobotu, keď v lajfku bude opäť ďalšie pokračovanie GetFun Party – Milan Lieskovský. Veľa kvalitnej tanečnej hudby až do rána.

Doba ľadová: Mamutí tresk

31. júla o 16:00, kino Mier

Ak je možné niektoré obdobie v dejinách našej planéty označiť za zaujímavé časy nabité katastrofickými udalosťami, za časy, ktoré poriadne preverili silu charakteru a schopnosť prežiť, tak je to doba ľadová. Je jedno aká. Či prvá, druhá alebo piata. A práve v piatom pokračovaní jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkých starých známych hrdinov a pár úplne nových.

Od detailu.....k i­lúzii II.

MG art galéria

Druhým týždňom pokračuje v MG art galérii na Ulici M. R. Štefánika výstava malieb Ivony Žirkovej. Táto úspešná výtvarníčka získala vo svojej kariére nejedno ocenenie. Jej výstavu v našom meste si môžete pozrieť do 21. augusta.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha počas celých prázdnin výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Klubová výstava 2016

Kino Mier

Výstava fotografií členov Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici: Tomáš Benčík, Branislav Brehovský, Martin Brojo, Ľubomír Červenec, Emil Chudý, Ľuboš Ďurica, Tomáš Hlavčo, Helena Kurusová, Anna Macháčková, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo. Výstava potrvá až do 31. augusta. Pozrieť si ju môžete v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Top 5 správ z Považskej: Toto vás počas týždňa najviac zaujalo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM