Filip Chudý Kultúra

Zahrajú nám aj Ochránek s Hrčkom: ZOZNAM predstavení v Považskej a okolí

Spestrite si nový marcový týždeň, ktorý prináša viaceré prevažne divadelné podujatia. Zabaviť sa však dá aj iným spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Zahrajú nám aj Ochránek s Hrčkom: ZOZNAM predstavení v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Zažiť to znovu

9. marca o 18:30, kino Mier

Akú dobu by ste chceli zažiť, keby ste mali tú možnosť? Pred touto otázkou stojí Viktor, keď od svojho syna dostane darčekovú poukážku agentúry Time Travellers. Poučná a zábavná filmová love story rozpráva o tom, čo by sa mohlo stať, keby sme mohli zopakovať tie najkrajšie okamihy. Je to potrebné k tomu, aby sme sa opäť zamilovali?

Rozprávkové javisko

11. marca o 9:00, kino Mier

Rozprávkové javisko je regionálna postupová súťaž a prehliadka súborov a sólistov divadla hraného deťmi (činoherného, bábkového, hudobno-dramatického, pohybového a pantomimického, dramatickej hry detí). Regionálnej súťaže sa zúčastnia neprofesionálne súbory/sólisti divadla hraného deťmi, ktoré inscenujú literárne, dramatické a autorské texty. Vyhodnotenie je na pláne o 17.00 h.

Panikári

12. marca o 18:00, kino Mier

Chlapská odpoveď na predstavenie Klimaktérium? Hudobná komédia súčasného fínskeho dramatika Miku Myllyaha. Vtipná hra, ktorá nenechá nikoho na pochybách, že dobrí kamaráti, dobre mienená rada a dobrá zábava ešte nevymreli. Ani nevymizli z našich javísk. Hrajú: Marcel Ochránek, Juraj Hrčka, Jakub Rybárik.

Ako sa z našich stali cudzí

12. marca o 18:00, Retro Music & Coffee

Diskusia spojená s putovnou výstavou sa bude týkať konfliktu na Balkáne, ktorá sa uskutoční v Retro Music & Coffee.

Keď si ja zaspievam

13. marca o 10:00, kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo regionálnu postupovú súťaž a prehliadku hudobného folklóru detí.

Toč sa toč

13. marca o 16:30, kino Mier

Regionálna postupová súťaž a prehliadku choreografií folklórnych súborov a tanečných zoskupení. Príďte povzbudiť súťažné kolektívy.

Bloodshot

13. marca o 18:30, kino Mier

Vin Diesel sa v novom thrilleri podľa úspešného komiksu predstaví ako Bloodshot – supervojak, ktorý je vďaka armáde nanobotov v jeho žilách prakticky neporaziteľný. Ako sa však zachová, keď zistí, že spoločnosť, ktorá ho vytvorila, mu vyrába falošné spomienky a využíva ho ako zbraň?

Sen noci svätojánskej

14. marca o 14:00, ZUŠ IWK

V priestoroch Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa sa uskutoční predstavenie žiakov literárno-dramatického odboru DS Imro. Hrať sa bude Sen noci svätojánskej.

Carihradské driapačky

15. marca o 11:00, Obecný dom Domaniža

Domanižské milé divadlo predvedie hru Carihradské driapačky v réžii Michala Benka.

Basketbal: Považská Bystrica – Banská Bystrica

15. marca o 14:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica prežívajú úspešný návrat na prvoligovú mapu. Víťaznú sériu by chceli predĺžiť aj v domácom stretnutí proti ŠKP BBC Banská Bystrica.

Antigona

15. marca o 14:00, ZUŠ IWK

Ateliér Milana Sládka na Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa bude dejiskom aj druhého predstavenia žiakov literárno-dramatického odboru DS Imro. Hrať sa bude tentoraz Antigona.

Môj úžasný rozvod

15. marca o 15:30, KC Cooltajner

Divadelné predstavenie o tom, že život sa rozvodom nekončí a to najlepšie nás čaká po päťdesiatke. Anna Jančová vám prerozpráva príbeh jednej ženy, ktorá sa smiechom cez slzy dostala ku šťastiu.

Výstava Dominika Mončeka

MG art galéria

Výstava sochára Dominika Mončeka potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 27. marca Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00. Vernisáž výstavy túto stredu.

FotoRozkvet 2019

Kino Mier

Repríza výstavy fotografií z 19. ročníka letnej fotografickej súťaže organizovanej VMČ Rozkvet. Výstava potrvá do 31. marca 2020. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8.00 h do 16.00 h, v stredu až do 18.00 h a cez víkendy počas prevádzky PX Centra.

Ženy v národno-emancipačnom hnutí 19. storočia a štúrovci

Vlastivedné múzeum

Pozrime sa na štúrovské obdobie 19. storočia zo ženskej perspektívy! Okrem informačne bohatých banerov si návštevníci môžu pozrieť ukážky z historického fondu vlastivedného múzea, modely dobových kostýmov a ďalšie artefakty ilustrujúce ženský svet z konca 19. storočia. Výstava bude pre verejnosť sprístupnená v pracovných dňoch od 7.00 – 15.00 h, posledný vstup je o 14:30 hodine. Výstava začína 31. januára a potrvá do 31. marca.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM