Filip Chudý Kultúra

Začína sa druhá polovica mája: V Považskej Bystrici ponúka tieto podujatia

Máj je v plnom prúde, počas tohto týždňa sa prehupne do svojej druhej polovice. Čo počas najbližších dní môžete v našom meste zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Začína sa druhá polovica mája: V Považskej Bystrici ponúka tieto podujatia
Zdroj: TASR

Ospalá zátoka

15. mája o 19:00, kino Mier

Divoká komédia a zároveň retro detektívka v jednom. Najnovšia snímka Bruna Dumonta sa odohráva v lete 1910. Niekoľko turistov na plážach Ospalej zátoky zmizlo. Žije tu komunita rybárov. Medzi nimi sa vyníma zvláštna rodina, Brefortovci, a na jej čele otec „Večný“, ktorý vládne ako sa len dá nad svojimi huncútskymi synmi, najmä nad nerozvážnym Ma Loute.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

17. mája o 18:00, športová hala

Považskobystričania idú bojovať o bronzovú medailu. V prvom súboji tejto série neúspešných semifinalistov play-off privítajú Topoľčany v domácom prostredí.

Ekologický jarmok

18. mája o 9:00, fontána pri kine Mier

V centre mesta prebehne netradičný jarmok, na ktorom budú šikovné deti z mesta a okolia prezentovať svoje práce, ktoré by mali pomôcť lepšej ekológii. Okrem toho bude aj kultúrny program od 10:30.

Útek

18. mája o 17:00, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa v ateliéri Milana Sládka bude dejiskom autorského predstavenia o despotickom otcovi a jeho chorom synovi, ktorý túži cestovať po svete.

Kortina

18. mája o 17:00, kino Mier

Koncert hudobnej skupiny Kortina v rámci jarného turné po Slovensku. Hosťom programu budú Silvia a Peter Klimentovci.

Chatrč

19. mája o 19:00, kino Mier

Nikdy nie si tak sám, ako si myslíš. Film Chatrč je adaptáciou knihy Williama P. Younga, ktorá oslovila milióny čitateľov po celom svete a mnohým z nich zmenila život. Ide o príbeh, ktorý mnohým ľuďom utíšil duchovný hlad a odpovedal na odvekú otázku, prečo Boh neurobí niečo s bolesťou a zlom tohto sveta.

Deep: Dobrodružstvo pod hladinou

20. mája o 16:00, kino Mier

Malý veľký hrdina oceánu. Malá chobotnička Deep je všetko, len nie záchranca. Neposedný, tvrdohlavý, všetko ale naozaj všetko si chce vyskúšať. Španielska animovaná rodinná komédia.

Pád

20. mája o 19:00, kino Mier

Podľa prvého dielu úspešnej knižnej série Anjeli. Luci je poslaná do internátnej školy pre problémovú mládež. Bola totiž obvinená z podpaľačstva, počas ktorého zomrel mladý chlapec. V škole plnej zvláštnych spolužiakov stretáva záhadného a odťažitého Daniela, ktorí s ňou ale nechce mať nič spoločného a až podozrivo sa jej vyhýba. Americký fantazijný film.

Deň rodín

21. mája o 14:00, Lány

Detský park Lienka na Dukelskej ulici na Lánoch bude hostiť v nedeľu Deň rodín s bohatým programom. Ak bude nepriaznivé počasie, akcia sa presúva do kina Mier.

Strážcovia Galaxie 2

21. mája o 19:00, kino Mier

Po veľkom úspechu prvého filmu o Strážcoch Galaxie prichádza pokračovanie. Peter Quill, prezývaný sám sebou Star Lord, a partia jeho excentrických priateľov sa vydávajú cez najvzdialenejšie končiny vesmíru, aby opäť zachránili Galaxiu a tajomstvo jeho rodičov. Diváci sa môžu tešiť na veľké herecké hviezdy v nečakaných úlohách a to všetko v rytme najväčších hitov 70-tych rokov…

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Výber fotografií zo 41. ročníka výstavy umeleckej fotografie členov zväzu slovenských fotografov si môžete v kine Mier pozrieť do 21. mája v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Výtvarné alternatívy

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje vo výstavných priestoroch XIV. bienále výtvarných alternatív. Výstava potrvá do 19. mája. Pozrieť si ju môžete od 10:00 do 17:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Top správy z Považskej a okolia: 5 článkov týždňa, ktoré pútali najväčší záujem

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM