Filip Chudý Kultúra

Začiatok septembra s bohatým programom: Top 10 akcií v Považskej

Prvý septembrový víkend prináša do Považskej Bystrice množstvo akcií. Vyberte si niečo pre seba z tejto bohatej ponuky.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok septembra s bohatým programom: Top 10 akcií v Považskej
Foto: Rastislav Búgel

Ben – Hur

2. septembra o 18:30, kino Mier

Ide o epický príbeh Ben-Hura, potomka významného kniežacieho rodu z Jeruzalema, ktorého adoptívny brat Messala, vysokopostavený príslušník rímskej armády, krivo obviní zo zrady. Pozrite si americký dobrodružný film s Morganom Freemanom.

Koncert Michala Kramaríka

2. septembra o 19:00, pred Domom kultúry

Celoprázdninový CoolTajneR sa bude pomaly končiť, ale ešte pred jeho záverom je tu posledná piatková akcia v jeho priestoroch, ktorou bude koncert Michala Kramaríka.

Považskobystrický motocykel 2016

3. septembra o 9:00, pešia zóna pri kine Mier

Už 8. ročník tohto podujatia prinesie mnoho nového. Tešiť sa môžete na bohatý celodenný program: neobyčajnú jazdu zručnosti súťaže o najkrajší motocykel v deviatich súťažných kategóriách, na pútavú spanilú jazdu po areáli bývalých Považských strojární, zaujímavé rozhovory, burzu náhradných dielov. A tiež aj na diskusie a prednášky, tie od 16:00 pred Domom kultúry.

RND: Lás-ka-nie 2

3. septembra o 16:00 a 19:00, kino Mier

Vlastne je ľahká odpoveď na otázku, či našej rodine Láskovcov pribudlo za dvadsaťštyri rokov od uvedenia prvej správy Lás-ka-nia viac múdrosti a najmä lásky v ich kuchynských životoch, alebo je to stále iba tá istá stará zlostná a vulgárna domáca pospolitosť v novšom ošatení a vydaní, ktorá nosí lásku iba v priezvisku. Vynovená a upravená tragifraška Stanislava Štepku Lás-ka-nie 2 sa na to pokúsi hľadať odpoveď.

Hádzaná: Považská Bystrica – Malacky

3. septembra o 18:00, športová hala

Začína sa nová hádzanárska sezóna, v ktorej sa bude bojovať o postup do obnovenej spoločnej súťaže s Českom. Ak do nej chcú Považskobystričania postúpiť, takéto domáce zápasy musia zvládať. V prvom kole privítame nováčika z Malaciek.

VEREDA night run

3. septembra o 21:00, pred Domom kultúry

V sobotu sa uskutoční prvý ročník nočného behu ulicami Považskej Bystrice. Súťažiť sa bude v troch kategóriách (muži, ženy, družstvá) na bežeckom okruhu dlhom cca 1,7 km, ktorý súťažiaci odbehnú trikrát. Príďte zažiť neopakovateľnú atmosféru nočného behu.

Zámocký deň

4. septembra o 10:00, Kaštieľ Orlové

Bohatý osemhodinový program vyplnia: SHŠ WAGUS (historický šerm, renesančné tance…), sokoliari FALCONARII, FS Mladosť, dobové remeslá a jedlá, ochutnávka grilovaných špecialít, jazda na koníkoch, skákací hrad, remeselníci na nádvorí, jarmočníci v zámockom parku.

Kamoš Obor

4. septembra o 16:00, kino Mier

Legendárny režisér Steven Spielberg prináša na plátna kín príbeh z pera Roalda Dahla, ktorý si obľúbili milióny detí a ich rodičov po celom svete. Môže malé dievčatko zvíťaziť nad hroznými, ozrutnými obrami – ľudožrútmi, ktorí šíria strach po celej krajine? Máte pravdu – nemôže. Iba ak… iba ak by jej pomohol dobrý kamarát, rovnako veľký ako oni – Kamoš Obor.

Najkrajší deň

4. septembra o 18:30, kino Mier

Najlepší mejdan je ten posledný. Svojrázny, upätý a ambiciózny klavirista Andi sa stretáva s flegmatikom a pohodárom Bennom a obaja zisťujú, že majú jedno spoločné. Títo dvaja tridsiatnici majú na krku diagnózu smrteľnej choroby a na dvere im už klope zubatá s kosou. Pozrite si túto nemeckú komédiu.

Záverečný ceremoniál CoolTajneRu

4. septembra o 19:00, pred Domom kultúry

Tohtoročná edícia projektu CoolTajneR sa zakončí záverečným ceremoniálom. Tešiť sa môžete hneď na dva luxusné koncerty a taktiež poslednú letnú Salsa Cubana Night. Predstaví sa zostava Acustica deLuxe, Zuzana Mikulcová Band a už známa Salsa Cubana partia. No a s tohtoročným CoolTajneRom sa rozlúčime ako ináč – ohňostrojom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický mestský úrad čaká rekonštrukcia: Ide o státisícový projekt

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM