Filip Chudý Kultúra

Začiatok jesene s množstvom zábavy: Top 10 víkendových podujatí v Považskej

Prvý jesenný víkend prináša so sebou do Považskej Bystrice veľa zaujímavých akcií. Kde všade a na čom sa môžete zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Začiatok jesene s množstvom zábavy: Top 10 víkendových podujatí v Považskej
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

21. Považskobys­trický jarmok

23. septembra, centrum mesta

Pred kinom Mier bude už od 10:00 ulička starých remesiel a od 16:00 bude pred mestským úradom jarmočný koktail s bohatým kultúrnym programom.

Čítajte tiež: Považskobystrický jarmok sa blíži: Tieto atrakcie sú už nahlásené

LIFE Energy 2000

23. septembra, LIFE music club

Už tento piatok kopec komerčnej tanečnej hudby v podaní DJ Hubertus a DJ Kajo. Dobrý tip na zábavu hlavne pre mladších na začiatku jesene.

Hokejbal: Považská Bystrica – Petržalka

24. septembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti stratili prvé miesto v tabuľke, ktoré prepustili petržalskému Jokeritu. Ale môžu ho získať za určitých okolností naspäť, ak svojho súpera porazia.

Folklor fusion festival

24. septembra o 17:00, pred mestským úradom

Folklor Fusion Festival sa pokúsi ukázať, ako sa v Poľsku, Maďarsku, Česku a na Slovensku dá skĺbiť ľudová hudba s inými hudobnými žánrami, a vytvoriť tak niečo úplne nové. Vstup je voľný, v prípade nepriaznivého počasia nastane presun podujatia do kina Mier.

Basketbal: Zápasy Považskej Bystrice

24. a 25. septembra, športová hala

Do sezóny vstupujú aj považskobystrickí basketbalisti, ktorých na úvod sezóny čaká domáci dvojzápas. Najprv v sobotu o 18:00 privítajú Prešov a v nedeľu od 10:30 opäť v športovej hale Kežmarok.

Lovecká sezóna: Strachopud

25. septembra o 16:00, kino Mier

Kto sa bojí, nesmie do lesa. Stará známa partička z lesa je späť! Boog nikdy nepatril medzi najodvážnejších medveďov. Napriek tomu sa spolu so svojím najlepším kamošom Elliotom vydal riešiť monštruóznu záhadu, ktorá ohrozuje bezpečnosť všetkých obyvateľov Timberline. Americká animovaná komédia.

Prázdniny v Provence

25. septembra o 18:30, kino Mier

Komédia, ktorá vám predĺži leto. Leto nekončí, zábava pokračuje. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek sa po zimnej komédii Padesátka vracajú na plátna kín s letnou atmosférou prevoňanou tentoraz provensálskou levanduľou v komédii Prázdniny v Provence.

Koncert vážnej hudby

25. septembra o 19:00, považskobystrický kostol

Koncert vážnej hudby v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa uskutoční v kostole Navštívenia Panny Márie. Účinkujú učitelia Súkromnej ZUŠ Stella, hosťom je Zuzana Bandúrová (flauta).

Milan Belás: Knihy a informačné brožúry o Považskej Bystrici

Kino Mier

Výstava pri príležitosti 70. výročia udelenia štatútu mesta potrvá v kine Mier až do 16. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Výstava monument: Ľubomír Rechtorík

Kino Mier

Do 25. septembra potrvá v kine Mier výstava fotografií Ľubomíra Rechtoríka, ktorý je pôvodom z nášho mesta. Táto výstava vyzdvihuje krásy Považského hradu a poukazuje na prístup Slovákov k ich vlastnej krajine a kultúrnemu dedičstvu. Autor pomáhal pri obnove hradu ako dobrovoľník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prvé FOTO: Do Považskej už dorazili kolotoče, vieme aké! Prehľad cien

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM