Filip Chudý Rôzne

Začalo kosenie Považskej Bystrice: Zopakujú sa minuloročné problémy?

Takto pred rokom hlásili z najväčšieho považskobystrického sídliska Rozkvet problémy s kosením. Ako to má vyzerať tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Začalo kosenie Považskej Bystrice: Zopakujú sa minuloročné problémy?
Zdroj: František Matušík

Obyvatelia Považskej Bystrice, hlavne tí z nášho najväčšieho sídliska Rozkvet, si dobre pamätajú na minuloročné problémy s kosením. Na nekvalitnú kosbu sa sťažovali nielen oni, ale aj poslanci za túto mestskú časť. Vadilo im, že niektoré úseky ešte neboli pokosené, hoci tráva na nich bola vysoká už desiatky centimetrov. Tiež to, že po kosení zostával neporiadok, resp. sa dostatočne nepoužívali ochranné bariéry, keď sa kosilo napr. v blízkosti áut. Keďže sa začala nová sezóna kosenia, zaujímalo nás, ako to bude vyzerať s kosením v našom meste tento rok.

Mesto Považská Bystrica poverilo kosením Mestské športové kluby (MŠK) Považská Bystrica. Tie podľa slov svojho riaditeľa Ľubomíra Kuboviča na sídlisku Rozkvet po minuloročnej prvej kosbe prijali opatrenia, keď eliminovali nedostatky, ktoré sa v nasledujúcom priebehu už neopakovali. Rozkvet a SNP pre MŠK kosil externý dodávateľ, s ktorým medzičasom zrušili zmluvu. „Predchádzajúcemu dodávateľovi sme zmluvu vypovedali, pričom sme vysúťažili dvoch nových. Megawaste bude zabezpečovať kosenie len na sídlisku Rozkvet. Na SNP, Zakvášove a Hlinách A živnostník Roman Rybár,“ povedal Kubovič.

„Kosenie v celom meste sme plošne začali dňa 23. apríla. Na jednu kosbu predpokladáme cca 6 až 8 kalendárnych týždňov. Kosiť sa bude každá časť mesta štyrikrát, centrálna mestská zóna 6 až 8-krát. Ukončenie kosenia bude v druhej polovici októbra. Uvedené termíny sú orientačné, v závislosti na vývoji klimatických podmienok,“ vyjadril sa Kubovič.

Ten ďalej uviedol, že objem finančných prostriedkov na kosenie (štyri kosby) pre rok 2018 je 251 000 eur. Zo zverejnených objednávok na webovej stránke MŠK vyplýva, že cena za jednu kosbu na Rozkvete je 14 410,81 eur s DPH. A na SNP, Zakvášove a Hlinách A je cena za jednu kosbu 10 881,64 eur bez DPH.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM