Kultúra

Zabudnime na tradičnú zábavu: ZRUŠILI obľúbený jarmok, bude však náhrada

Tradičný septembrový jarmok v Púchove sa pre pandémiu neuskutoční. Mesto však pripravuje náhradný program.

Ilustračný obrázok k článku Zabudnime na tradičnú zábavu: ZRUŠILI obľúbený jarmok, bude však náhrada
51
Galéria
Zdroj: TASR

Tradičný septembrový Púchovský jarmok sa tento rok konať nebude. Vedenie mesta tak rozhodlo na základe súčasnej epidemiologickej situácie v Trenčianskom kraji. Program jarmoku nahradí výročný sprievod k Dňom mesta Púchov, ktorý je naplánovaný na nedeľu 20. septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Púchov Laura Krošláková.

Mesto si tento rok pripomína viacero historických výročí – 777. výročie prvej písomnej zmienky, tiež 550. výročie udelenia mestských práv. „Chceme s obyvateľmi osláviť tieto dni mesta spoločne a zároveň v súčasnej situácii neohroziť ostatných. Preto v prípade priaznivého počasia plánujeme prehliadku toho najkrajšieho, čo v meste z kultúry máme,“ uviedla primátorka mesta Katarína Heneková.

Prioritou podľa primátorky je, aby si ako mesto udržali najnižšie počty osôb s pozitívnym výsledkom testu na nový koronavírus. „Preto nechceme zbytočne riskovať. Verím, že Púchovčania túto situáciu chápu. Som presvedčená, že to všetko spoločne zvládneme a pri najbližšom možnom verejnom podujatí si to užijeme a privítame rôznych hudobných hostí,“ povedala.

V sprievode, ktorý pôjde najfrekventova­nejšími ulicami mesta, sa predstavia Dobrovoľný hasičský zbor Púchov, Centrum voľného času Včielka, folklórny súbor Váh či Púchovčanka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM