Filip Chudý Kultúra

Zabavte sa v Považskej a okolí: Záverečný prázdninový týždeň nabitý akciami

Posledný týždeň letných prázdnin prináša so sebou do nášho mesta a okolia množstvo akcií. Kde a kedy sa dá zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Zabavte sa v Považskej a okolí: Záverečný prázdninový týždeň nabitý akciami
Zdroj: TASR

Kreatívne tvorenie s Maťou Vaňousovou

28. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

Posledné letné kreatívne dielničky v CoolTajneRi s Maťkou, v ktorých si môžete vyskúšať vyrobiť mnoho užitočných ručne vyrobených vecičiek pre každodenné použitie. Príspevok na materiál sú dve eurá.

Zabijaci z malomesta

28. augusta o 19:00, kino Mier

Čierna komédia od jedného z najuznávanejších súčasných dánskych režisérov Ole Bornedala o dvoch pároch, ktoré sa rozhodnú svoju krízu stredného veku vyriešiť nezvyčajným spôsobom.

Spomienky na minulosť

29. augusta o 15:00, detské ihrisko vo Vrchteplej

Vo Vrchteplej pripravili podujatie, na ktorom vystúpia: DFS Dúbravček, dievčenská gitarová skupina Drienky, dychová hudba Hoľazňanka, ľudový hudba Gašovci z Kostolca a spevácky súbor Chasa veselá. Okrem toho sú pripravené aj atrakcie pre deti a občerstvenie.

73. výročie SNP

29. augusta o 18:00, Pamätník SNP

Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 73. výročia Slovenského národného povstania bude aj tento rok pri Pamätníku SNP v Považskej Bystrici. O 17:00 aj pri Pamätníku padlých hrdinov v Považskom Podhradí.

Hádzaná: Považská Bystrica – Frýdek-Místek

29. augusta o 19:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári sa dostávajú do záverečnej fázy prípravy na novú sezónu, pričom v utorok na nich čaká Frýdek-Místek. Ako obstoja v druhom domácom prípravnom zápase?

Barry Seal: Nebeský gauner

29. augusta o 19:00, kino Mier

CIA, Biely dom, Pablo Escobar. So všetkými sa zahrával. Barry Seal pracuje ako pilot dopravného lietadla a rutina amerických vnútroštátnych letov začne byť preňho ubíjajúca. Americká dráma.

Posledné letné stretnutie: Sme ženy

30. augusta o 9:00, námestie pred domom kultúry

Posledné CoolTajneRové stretnutie mamičiek v tomto lete bude venované matkám ako ženám. Počas celého stretnutia sa im budú venovať dámy zo salónu, aby im upravili vizáž. Vstup je voľný.

Basketbal: Považská Bystrica – Trnava

30. augusta o 18:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

Považskobystrickí basketbalisti sa pripravujú na novú sezónu, pričom na prípravný zápas si pozvali Trnavčanov. V akej fazóne sa ukážu?

Zabijakov osobný strážca

30. augusta o 19:00, kino Mier

Špičkový bodyguard Michael Bryce dostane špeciálnu úlohu – musí sa postarať o svojho úhlavného nepriateľa. Jeden z najznámejších zločincov sveta, Darium Kincaid, je kľúčovým svedkom v dôležitom prípade, a treba ho bez ujmy na zdraví dopraviť na súdne pojednávanie. Americká akčná komédia.

Posledná letná tančiareň pod hviezdami: Horúce Tango

31. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

Posledná letná tančiareň bude poriadne horúca. S Petrom Ingrišom sa tentoraz bude v CoolTajneRi venovať tancu-tancov, a to samotnému argentínskemu tangu. Vstup voľný.

Rozlúčka s prázdninami

31. augusta o 20:00, pred mestským úradom

Rozlúčka s prázdninami ako sa patrí. Tešme sa na koncerty týchto skupín: S Hudbou Vesmírnou, Heľenine oči a Malalata.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hranice

1. septembra o 19:00, športová hala

Počas tohto víkendu už síce štartuje nová hádzanárska sezóna, ale keďže Prešov má pohárové povinnosti, náš vzájomný zápas na jeho pôde sa odložil. Preto odohráme teraz generálku na novú sezónu proti Hraniciam.

Považskobystrický motocykel 2017

2. septembra o 9:00, pešia zóna pred kinom Mier

Posledný víkend pred začiatkom školského roka bude patriť v našom meste už 9. ročníku súťažnej prehliadky motocyklov vyrábaných v Považských strojárňach.

Futbal: Považská Bystrica – Bošany

2. septembra o 16:00, futbalový štadión

Keďže sa oba kluby dohodli na zmene termínu, nebude sa hrať v tradičnom čase v nedeľu o 10:00, ale už v sobotu poobede. Považskobystričania zatiaľ nestratili ani bod, Bošany sú predposledné. Potvrdia naši chlapci dobrý vstup do sezóny?

VEREDA night run

2. septembra o 20:30, fontána pri kine Mier

Štart pretekov považskobystrického nočného behu ulicami mesta je o 20:30, ale už o 19:00 bude aj detský beh (ročník 2007 a mladšie) pre chlapcov a dievčatá na kilometrovej trati v centre mesta. Hlavný beh pôjde z centra smerom na veľkú okružnú križovatku a späť.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá už iba do 31. augusta.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Sviatky menia vývoz odpadu: Kedy čakať v Považskej smetiarov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM