Filip Chudý Kultúra

Z nášho mesta do Ekvádora: Považskobystričan Vlado opísal svoje zážitky, FOTO

Priamo z Považskej Bystrice do Ekvádora sa formou cestovateľského podujatia v našom meste vybrala polstovka ľudí. Čo sa dozvedeli?

Ilustračný obrázok k článku Z nášho mesta do Ekvádora: Považskobystričan Vlado opísal svoje zážitky, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Vladimír Bizík

Koncom mája sa vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici, v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, konal siedmy ročník tradičného cestovateľského podujatia „ Zbaľ sa a poď “. Tentokrát pozvanie na prednášku prijal Považskobystričan Vladimír Bizík a prostredníctvom svojich pútavých cestovateľských zážitkov priblížil poslucháčom juhoamerický štát Ekvádor a domorodý indiánsky kmeň Huaorani, žijúci v ekvádorskej časti Amazonského pralesa.

V úvode rozprávania, ktoré bolo sprevádzané pútavými fotografiami z výpravy, oboznámil Vladimír Bizík nadšencov prírody a cestovania s dôvodmi, ktoré ho viedli k návšteve tejto krajiny. V druhej časti prehral prednášajúci divákom krátke video z cesty do Ekvádora pre lepšiu predstavu a vykreslenie celkovej atmosféry krajiny a zodpovedal na otázky návštevníkov podujatia.

Vladimír Bizík prvýkrát vycestoval do Ekvádora v roku 2016 s cieľom navštíviť domorodý kmeň Huaorani, no kvôli nebezpečným miestnym konfliktom, ktoré sa vyhrotili pár týždňov pred odjazdom, sa musel načas vzdať svojho prvotného cieľa. Náhradný program pozostával z návštevy národného parku, dobrodružnej plavby na kajakoch i z prehliadky historického centra hlavného mesta Quito, nazývaného tiež „ekvádorská perla“. Pretrvávajúci záujem spoznať život indiánskeho kmeňa zblízka, bol dôvodom na uskutočnenie jeho druhej výpravy do tejto zaujímavej krajiny.

V závere položil Vladimír Bizík súťažnú otázku súvisiacu s prednáškou. Výherkyňa získala cennú publikáciu, ktorú vydal Trenčiansky samosprávny kraj. Cestovateľského večera „Zbaľ sa a poď do Ekvádora“ sa celkovo zúčastnilo 50 ľudí rôznych vekových kategórií.

Z Považskej do Ekvádora cez prednášku: Svoje zážitky prezradil Vladimír Bizík
6
Galéria
Zdroj: Vladimír Bizík

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dočká sa známy park v Považskej veľkej zmeny? Rokuje sa o výmene pozemkov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM