Filip Chudý Rôzne

Vždy, keď idú považskobystrickí maturanti mestom... FOTO priamo z centra

Ulice a hlavne centrum Považskej Bystrice boli plné maturantov, ktorí sa lúčili so strednou školou. Pozrite, ako to vyzeralo v meste.

Ilustračný obrázok k článku Vždy, keď idú považskobystrickí maturanti mestom... FOTO priamo z centra
20
Galéria

Ústne maturitné skúšky sa nezadržateľne blížia. V Považskej Bystrici vypuknú už budúci týždeň na obchodnej akadémii. Jej žiaci sa lúčili so školou pred týždňom, no najväčšia porcia rozlúčok prišla na rad v piatok 18. mája. Týkalo sa to žiakov SPŠ, SZŠ, SOŠ strojnícka a tiež gymnazistov. Všetkých ste mohli stretnúť v meste, kde sa starali o dobrú náladu. Už je totiž akousi tradíciou, že po rozlúčke na školách sa maturanti vyberú do ulíc s klobúkmi a ľudia im prispievajú. Na oplátku sa rozdávajú nejaké drobnosti, najčastejšie cukríky. Tiež sú aj skupinky maturantov, ktoré ľuďom zahrajú a zaspievajú.

„Musíme si záverečné chvíle stredoškolského života užiť, pričom tiež dúfame, že maturita dobre dopadne. Toto je síce naša rozlúčka, ale verím, že nie so spolužiakmi. Ľudia v uliciach sú milí, pýtajú si od nás aj pesničky a tiež nám prispejú,“ povedal maturant Ján Nahálka, zároveň tiež hráč prvého tímu hokejistov HK 95 Považská Bystrica.

Jeho spolužiak zo 4. C na našom gymnáziu Michal Kašjak ocenil, že niektorí Považskobystričania boli veľmi štedrí. „Dali nám aj 20 eur, čo nás prekvapilo. No boli aj takí, čo akoby zabudli, že aj oni kedysi maturovali…,“ uviedol, pričom sa obzrel aj za strednou školou: „Hlavne mi bude chýbať kolektív spolužiakov, pretože sme boli výborná partia. Verím, že som na maturity pripravený. Škola nám dala veľa, no veľa sa od nás aj očakáva. Tento deň je pre nás taká rozlúčka, hoci sa určite budeme stretávať aj potom. Na gympli si všetci pomáhame a vytvárame akoby druhú rodinu.“

„Štyri roky sme niečo budovali, pričom teraz prichádza záver. Preto je to aj trochu smutné, veď možno niektorých vidím naposledy. No teraz tu máme ešte rozlúčku, hoci veľkolepejšie to pojmeme až po maturite. Dúfam, že všetci zmaturujeme,“ zakončil za veselú partiu zo 4. C z Gymnázia v Považskej Bystrici Adam Faciník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Centrum Považskej Bystrice plné maturantov: Pozrite, ako to vyzeralo v meste
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM