Filip Chudý Hádzaná Video

Vzadu spokojnosť, vpredu Považská čakala viac: Laco Kovačin je späť! VIDEO

Opäť sa rozbehol hádzanársky kolotoč, pričom pre Považskú Bystrici sa bude teraz krútiť o niečo rýchlejšie. Rozbeh proti Modre vyšiel.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Po reprezentačnej prestávke pokračovala Slovnaft Handball Extraliga, pričom hádzanári MŠK Považská Bystrica privítali Modru. A úlohu favorita zvládli, keďže vyhrali 30:17. Podľa domáceho trénera Václava Straku pri zápasoch po reprezentačnej prestávke visí otáznik s formou jednotlivcov aj kolektívu. „Chceli sme si vyskúšať niektoré nové veci a dať priestor všetkým hráčom. Môžem byť spokojný čiastočne s obranou a brankármi, ale v útoku nám chýbalo viac pohybu a agresivity. Preto sme radi, že sme dali aspoň tých 30 gólov, hoci sme čakali viac,“ povedal.

Ako ďalej uviedol, toto stretnutie využili na nácvik niektorých vecí. A tiež chcel vidieť hráčov v akcii, aby vedel, kde môže s ktorými počítať. Vyskúšali sme si napr. obranný systém 2–4. „Je to pre nás alternatíva, na ktorej budeme pracovať,“ ozrejmil Straka. A keďže mal Sergej Petričenko menšie problémy, na poste pivota dostal väčšiu porciu minút Ivan Bystrický, ktorý sa na nej dobre ukázal.

Proti Modre potešil aj návrat brankára Ladislava Kovačina. Ten sa po zdravotných problémoch prvýkrát v tejto sezóne predstavil v zápase a podľa vlastných slov sa cítil dobre. Predviedol viacero dobrých zákrokov, rovnako ako Michal Dobroň a Kevin Buday, ktorí tiež dostali v stretnutí šancu. „Máme štyroch brankárov, pričom sa budeme rozhodovať podľa ich výkonnosti. Preto sme trom teraz dali príležitosť, aby sa ukázali. Kovačin po návrate vyzeral dobre, snáď mu teda zdravie vydrží,“ konštatoval tréner MŠK.

„Ešte to nie je ideálne, ale dúfam, že sa to bude stále zlepšovať a pôjde to po ceste, na akej to je. Drží to celkom slušne, ani po väčšej záťaži nemám obmedzenia a bolesti. Na výšku záťaže si však dávam pozor, aby som to neprehnal,“ uviedol Kovačin.

Podľa neho bolo dôležité tento duel zvládnuť v hlavách a nepodceniť súpera. „Bolo vidieť, že keď sme spravili hlúposti, vedel to súper potrestať. Keď sme hrali koncentrovane, boli sme na výške my. Teraz nás čaká ťažký zápas v Hlohovci a celkovo náročný program, veď v krátkom čase odohráme viacero duelov. Preto bude veľa záležať na našom zdravotnom stave, fyzických silách a hlavne psychickom nastavení v hlavách,“ doplnil brankár MŠK.

Václav Straka sa už teší najbližší program. „Sme radi, že sa dostaneme do zápasového tempa, tešíme sa na to. Navyše nás čakajú ťažké zápasy. Najprv sa však sústredíme na Hlohovec, potom bude Stravropoľ, do toho Šaľa, Košice… Bude to rýchle,“ dodal.

Najbližšie sa jeho zverenci predstavia doma v sobotu 16. novembra o 18.00 h, keď v európskom pohári hostíme lídra ruskej ligy HC Victor Stavropoľ. Predpredaj vstupeniek vo výške 4 € (ZŤP 2 €, deti do 12 rokov zadarmo) začína v utorok 5. novembra na troch miestach (Kaviareň Hala, vrátnica športovej haly, krytá plaváreň). Permanentky na toto stretnutie platia rovnako, ako na ostatných domácich stretnutiach.

MŠK Považská Bystrica – TJ Slovan Modra 30:17 (15:9)

MŠK: Kovačin, Dobroň, Buday – Bystrický 4 , Ivanicja 7, Maliar, Burnazovič 3, Petričenko 4, Jurák 4, Briatka 4, Štefina 1, Zábavčík 1, Urík, Vallo 1, Gardian 1, Lovíšek
TJ Slovan: Ochaba, Števček – Lackovič 2/1, Púpava 1, Karel 1, Lacena 1/1, Jurikovič, Stojka 1, Šimášek 2, Moravčík 1, Smolenický, Arokszallasi 1, Obrin, Chrapko 1, Hidaši 1, Eštok 5
Rozhodovali: Balogh – Nagy, vylúčení: 4 – 3, 7 m hody: 0/0 – 6/2, 300 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Považská Bystrica nedala Modre šancu: Zábery zo zápasu
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM