Filip Chudý Kultúra

Využite pekné počasie a neseďte cez prvý jarný víkend doma: Tipy z Považskej

Tento víkend bude prvým jarným v tomto roku. Neseďte preto doma a choďte sa odreagovať na rôzne podujatia v našom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Využite pekné počasie a neseďte cez prvý jarný víkend doma: Tipy z Považskej
Zdroj: TASR

Svetový deň vody v múzeu

22. marca, Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici si pripomenie deň venovaný vode a dôležitosť ochrany vody pre udržanie života na našej planéte podujatím s názvom Svetový deň vody v múzeu, ktoré sa bude konať v piatok. Pracovníci múzea pre žiakov pripravili rozmanité prednášky, aktivity, pokusy s vodou či pozorovanie vodných živočíchov, a to priamo v priestoroch mú­zea.

Morena, Morena

22. marca o 10:00, kino Mier

Považské osvetové stredisko organizuje regionálnu súťaž a prehliadku detských folklórnych súborov s názvom Morena, Morena, ktorá sa uskutoční v piatok v kine Mier

Svetový deň vody & oprava studničiek

22. a 23. marca

Komunita Mladí pre Považskú – Bystricu sa každoročne na Svetový deň vody vyberie v skupinke do lesa v okolí Považskej Bystrice, kde sa snaží opraviť, resp. obnoviť studničky, aby bolo možne ich naďalej používať pre osvieženie počas celoročnej turistiky. Bude tomu tak ja teraz. V piatok od 10:00, v sobotu od 11:00. Kto môže, nech sa pridá, viac info na rovnomennej facebookovej udalosti.

Sklenená izba

22. marca o 18:30, kino Mier

Na kopci nad Brnom vyrástol na začiatku tridsiatych rokov minulého storočia mimoriadny dom – majstrovské dielo modernistickej architektúry z betónu a ocele z dielne slávneho architekta von Abta. Stredobodom domu je „Sklenená izba“, nad ktorou sa tají dych. Milostná dráma.

Zelenšia planéta

23. marca o 9:00

Tí, ktorí sa chcú podieľať na vyčistení nášho mesta sa stretnú v sobotu o 9:00 pri hoteli Manín v Považskej Bystrici. Prvá lokalita na zber bude v meste pod diaľnicou. Postupne pribudnú ďalšie lokality. Ak bude fajn počasie po zbere sa niečo opečie… Vrecia sú zabezpečené. Viac info na rovnomennej facebookovej udalosti.

Stolný tenis: Zápasy Považskej Bystrice

23. marca, telocvičňa ZŠ Stred

V stolnotenisovej tretej lige privítajú hráči áčka TTC Považská Bystrica v sobotu najprv o 10:00 Veľké Uherce B a neskôr o 15:00 Tevos Partizánske B.

Hokejbal: Považská Bystrica – Ružinov

23. marca o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti Považskej Bystrice sa predstavia poslednýkrát počas základnej časti na domácom ihrisku, keď privítajú Ružinov. V boji o čo najlepšie miesto v play-off musia vyhrať.

Futbal: Považská Bystrica – Galanta

23. marca o 15:00, futbalový štadión

Považskobystrickí futbalisti síce nevstúpili do jarnej časti ideálne, ale tri doma stratené body priviezli z Kalnej nad Hronom. Teraz si však už žiadnu domácu stratu nechcú pripustiť.

LOVEnie

23. marca o 18:30, kino Mier

Romantická komédia o tom, že lásky je niekedy málo a niekedy naopak až príliš veľa. Ako ale spoznať toho pravého? Eliška má svadbu, čaká na svoj veľký deň, ale vytúžené áno nakoniec nezaznie. Ženích totiž v rozhodujúcej chvíli vezme nohy na plecia a utečie priamo spred oltára. Romantické LOVEnie plné lásky skončilo totálnym fiaskom. Zdrvená nevesta má našťastie kamarátku, ktorá presne vie, čo robiť.

Nočný orientačný beh – Nox Quaerox

23. marca o 19:00, lezecká stena HK Manín

Ide o súťaž dvojíc na princípe orientačného behu scorelauf. Na mape, ktorú dvojica dostane pred štartom, sú vyznačené kontroly s rôznou bodovou hodnotou, podľa vzdialenosti a náročnosti ich umiestnenia od miesta štartu. Mapu dostanú rovnako tesne pred štartom. Hra sa realizuje formou hromadného štartu. Viac na stránke horolezeckého klubu Manín Považská Bystrica.

Posviacka píšťalového organa

24. marca o 8:30, evanjelický kostol

V nedeľu ráno sa v priestoroch Evanjelického kostola v Považskej Bystrici budú konať slávnostné sl. Božie pri príležitosti posviacky píšťalového organa. V rámci služieb Božích budú zároveň uvedení noví činovníci Cirkevného zboru Považská Bystrica.

Tárajko & Popletajka

24. marca o 16:00, kino Mier

Divadelná šou pre celú rodinu – Hľadanie strateného pirátskeho pokladu. Tárajko a Popletajka sa rozhodli požiadať detičky o pomoc pri hľadaní strateného pirátskeho pokladu. V predstavení plnom napätia, zábavných situácií, pesničiek a tancov spoznajú deti nových kamarátov.

Futbal: Zápas v Považskej Bystrici

24. marca, o 16:00 umelá tráva futbalového štadióna

Umelý trávnik v Považskej Bystrici bol počas zimy poriadne využitý aj inými klubmi. Teraz na ňom odohrajú generálku na jarnú časť Papradno proti Šebešťanovej.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Jar na videu v plnej kráse

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM