Filip Chudý Rôzne

Využite letný čas aktívne: TOP 5 miest na piknik v okolí Považskej

Leto sa dá tráviť aj zábavou v prírode. Na ktorých miestach pod holým nebom v okolí Považskej Bystrice sa dá posedieť?

Ilustračný obrázok k článku Využite letný čas aktívne: TOP 5 miest na piknik v okolí Považskej
Zdroj: TASR

Okolie Papradna

Približne 15 km od Považskej Bystrice sa nachádza Papradno, jedna z najväčších obcí nášho okresu. V jej blízkosti sa nachádzajú Javorníky, ktoré patria do Chránenej krajinnej oblasti Kysuce. Toto pohorie ponúka viacero miest na piknik, kam vás dovedie niekoľko vyznačených turistických a cykloturistických trás. Súčasťou obce je aj známe osada Podjavorník. Ak si chcete oddýchnuť v blízkosti českých hraníc, práve tu je na to ideálna príležitosť.

Marikovská dolina

Ak nechcete vyskúšať miesta na piknik v Papradnianskej doline, vyberte sa do susednej Marikovskej. Tvorí ju päť základných dedín (Udiča, Klieština, Hatné, Dolná Mariková a Horná Mariková), okrem nich je v okolí aj množstvo osád. Pre piknikujúcich malé upozornenie, úsek doliny nad Dolnou Marikovou patrí do Chránenej krajinnej oblasti Kysuce. Ak teda plánujete nejakú veľkú žúrku, pripravte si ju radšej pod touto obcou.

Hôrka

Najbližšie oficiálne označené ohnisko k Považskej Bystrici je na Hôrke pri Orlovom, neďaleko telekomunikačného vysielača, ku ktorému vedie lesná cesta. K samotnému ohnisku by ste sa mohli dostať aj z Považského Podhradia, keďže leží na polceste medzi ním a Orlovým. Komu sa teda nechce ísť opekať príliš ďaleko od Považskej Bystrice, stačí mu vlastne ostať na okraji jej katastra.

Smerom na Strážov

Ak sa vyberiete pešo z Považskej Bystrice na Strážov, keď cesta sa začína od Poľovníka, nemusíte ísť priamo až naň, ale môžete skončiť na jednom z viacerých piknikových miest, ktoré sa nachádzajú na ceste k nemu. Nájdete ich za Horným Moštencom, pri Zemianskej Závade, či pri Podskalí. Miest je veľa, cesta k nim pomerne krátka, miera zábavy pod holým nebom závisí od vás.

Belušské Slatiny

Približne 4 km juhovýchodne od Beluše sa nachádza známa administratívna časť tejto obce Beluša. Belušské Slatiny sú rekreačným a turistickým strediskom na rozhraní Považského podolia a Strážovských vrchov, v doline Slatinského potoka, pri ceste z Beluše do Mojtína. Smerom do Mojtína vedie cesta tiesňavovým prielomom Slatinského potoka, nazývaného aj Belušské vráta. No a v tomto okolí nájdete okrem peknej prírody aj viacero miest vhodných na piknik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Neseď iba v Považskej: TOP 5 turistických trás v našom okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM