Filip Chudý Kultúra

Vyťažme z nového týždňa maximum: V Považskej si prídu na svoje deti aj dospelí

Tohtoročný február sa pomaly kráti, preto vyťažme z neho ešte maximum zážitkov. Pozrite si prehľad, kam sa môžeme ísť zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyťažme z nového týždňa maximum: V Považskej si prídu na svoje deti aj dospelí
Foto: Rastislav Búgel

Attila

17. februára o 18:30, kino Mier

Dokumentárny film s názvom Attila sleduje a mapuje celoživotný príbeh športovca a novodobej slovenskej hviezdy Attilu Végha. Zachytáva najdôležitejšie kapitoly jeho života od skorého detstva do súčasnosti.

Cesta na Severný pól

19. februára o 17:00, kino Mier

Detský rozprávkový muzikál, v ktorom sa predstaví obľúbený zabávač Strýko Baltazár.

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

19. a 21. februára o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti nepostúpili do play-off, no sezónu treba so cťou dohrať a naladiť sa víťazne. V stredu hostíme Žilinu a v piatok Levice.

Workshop gravírovanie na sklo

20. februára o 17:00, MG art galéria

Účastníci si na workshope zhotovia darčekový predmet s motívom textu, obrázku a ornamentu, podľa svojho návrhu alebo šablóny na sklenenú tabuľku (30×21cm) a pohár.

1917

21. februára o 18:30, kino Mier

Schofield a Blake, dvaja mladí vojaci britskej armády sú počas bojov v Prvej svetovej vojne vyslaní na takmer nemožnú misiu. Musia prekročiť frontovú líniu, preniknúť hlboko do nepriateľského územia a doručiť veliteľovi vyslanej jednotky dôležitú správu, ktorá môže zachrániť život 1 600 spolubo­jovníkov – vrátane Blakeovho brata. Historický film.

Ľadová sezóna 3

22. februára o 16:00, kino Mier

NeNORMálny ľadový medveď Norm spolu s nezničiteľnými lumíkmi je späť. Cool partička bude tentoraz zasahovať až v ďalekej Číne. Celý Sever je hore nohami z príprav na svadbu Normovho starého otca, ktoré má na starosti Norm. Animovaná komédia.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

22. februára o 18:00, športová hala

V nadstavbovej časti bojujú naši hádzanári o čo najlepšie miesto pred play-off. Ak si chcú poistiť druhú priečku, treba zvládať domáce duely. Ako aj ten proti Hlohovcu.

Chlap na striedačku

22. februára o 18:30, kino Mier

Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Česká komédia.

1. vintage bál KC Cooltajner

22. februára o 19:00, KC Cooltajner

Takmer štvorhodinový maratón hudobníkov, spevákov, pedagógov a pozvaných hostí z Považskej Bystrice, Púchova a okolia, počas ktorého nemusíte len sedieť a počúvať, ale svoje emócie nechať plynúť aj na tanečnom parkete.

Basketbal: Považská Bystrica – Žilina

23. februára o 15:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica prežívajú úspešný návrat na prvoligovú mapu. Víťaznú sériu by chceli predĺžiť aj v domácom stretnutí proti Academicu ŽU Žilina.

Považská hitparáda – 41. kolo

23. februára o 15:00, kino Mier

Už 41. kolo obľúbenej pesničkovej súťaže. Hosťom programu je hudobná skupina Disk, o hudobný sprievod sa postará Bonita a moderátorom je Pavol Hrobárik.

Karneval v Cooltajneri

23. februára o 16:00, KC Cooltajner

Vynikajúci DJ Murko – tešte sa na tancovačku! Pripravujú sa zábavné hry a aktivity. Maľovanie na tvár od Janky Zvrškovcovej. Pitný režim je zabezpečený,

Judy

23. februára o 18:30, kino Mier

Judy Garland je fenomenálna speváčka a úspešná herečka, ktorá sa už od útleho veku stáva miláčikom celej Ameriky. Jej talent si podmaňuje milióny divákov na celom svete. Jej kariéra je doslova splneným snom. Ale všetko má svoju cenu. Úspech a sláva si vyberajú vysokú daň. Jej život sprevádza pocit osamelosti, jej démonom je alkohol a závislosť na liekoch. Životopisný film.

Výlet do sveta fantázie

Kino Mier

Výstava maľby a skla Petrolenelly Vlhovej a Zuzany Doktorovej Zajacovej. Výstava potrvá do 21. februára 2020. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8.00 h do 16.00 h, v stredu až do 18.00 h a počas prevádzky PX Centra.

Beáta Kočner Bencová / Za všetkým hľadaj ženu

MG art galéria

Výstava Beáty Kočnerovej Bencovej s názvom Za všetkým hľadaj ženu potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 28. februára. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00. Vernisáž výstavy túto stredu.

Výstava výtvarných prác

ZUŠ IWK

V priestoroch školskej galérie Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa prebieha výstava prác mladších žiakov školy. Potrvá do 6. marca. Otvorené je počas pracovných dní od 10.00 do 17.00 h.

FotoRozkvet 2019

Kino Mier

Repríza výstavy fotografií z 19. ročníka letnej fotografickej súťaže organizovanej VMČ Rozkvet. Výstava potrvá do 31. marca 2020. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8.00 h do 16.00 h, v stredu až do 18.00 h a cez víkendy počas prevádzky PX Centra.

Ženy v národno-emancipačnom hnutí 19. storočia a štúrovci

Vlastivedné múzeum

Pozrime sa na štúrovské obdobie 19. storočia zo ženskej perspektívy! Okrem informačne bohatých banerov si návštevníci môžu pozrieť ukážky z historického fondu vlastivedného múzea, modely dobových kostýmov a ďalšie artefakty ilustrujúce ženský svet z konca 19. storočia. Výstava bude pre verejnosť sprístupnená v pracovných dňoch od 7.00 – 15.00 h, posledný vstup je o 14:30 hodine. Výstava začína 31. januára a potrvá do 31. marca.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM