Filip Chudý Rôzne

Výstrahy pre Považskú a okolie: Mošteník s druhým stupňom povodňovej aktivity!

V Považskej Bystrici a okolí poriadne prší, čo zvyšuje hladiny vodných tokov. Ktoré dosiahi stupne povodňovej aktivity?

Ilustračný obrázok k článku Výstrahy pre Považskú a okolie: Mošteník s druhým stupňom povodňovej aktivity!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil pre okres Považská Bystrica viaceré výstrahy prvého stupňa. Pred dažďom platí do utorka 4. februára 12.00 h, pred snežením v rovnaký deň do 18.00 h a pred vetrom v utorok od 11.00 do 18.00 h.

Ako sme vás už informovali, pre Považskobystrický okres platí aj hydrologická výstraha pre povodeň z topiaceho sa snehu a dažďa. Podľa ostatnej aktualizácie (utorok 4. februára o 8.24 h) trvanie výstrahy platí do 19.00 h.

SHMÚ tiež informuje o stupňoch povodňovej aktivity na jednotlivých tokoch. Druhý stupeň povodňovej aktivity dosiahol vodný tok Mošteník na stanici Považská Bystrica – Fapšová (meranie v utorok 4. februára o 10.00 h). Prvý stupeň povodňovej aktivity zaznamenali na rieke Papradnianka na stanici Jasenica (meranie v utorok 4. februára o 10.00 h).

Vodná hladina podľa meraní SHMÚ stúpa aj na Domanižanke. A to na staniciach Prečín aj Považská Bystrica. Zatiaľ však bez stupňov povodňovej aktivity.

Prekročenie hladiny zodpovedajúcej stupňu povodňovej aktivity podľa SHMÚ neznamená, že stupeň povodňovej aktivity bol na toku vyhlásený. „Pri dosiahnutí hladiny zodpovedajúcej stupňu povodňovej aktivity a pri vydaní výstrahy na nebezpečenstvo povodne neodporúčame využívať tok na rekreačnú plavbu,“ informuje web SHMÚ.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

V článkoch nižšie prinášame aj informácie o vážnej situácii v známych obciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM