Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Okres Považská je medzi 25 najhoršími: Podľa Matoviča budeme mať aj druhé kolo!

Prvé kolo celoplošného testovania sa skončilo a známe sú aj jeho výsledky. Aká je miera pozitivity v okrese Považská Bystrica a u susedov?

Ilustračný obrázok k článku Okres Považská je medzi 25 najhoršími: Podľa Matoviča budeme mať aj druhé kolo!
13
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Počas víkendového (30. 10. – 1. 11.) plošného testovania odhalili 38 359 nakazených osôb z celkovo testovaných 3 625 332 ľudí. To je 1,06 percenta. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) po pondelkovom rokovaní vlády.

Premiér skonštatoval, že bežne sme schopní identifikovať 2 500 ľudí denne. Počas víkendu sa však podľa jeho slov podarilo výrazne rýchlejšie odhaliť najviac ľudí s najväčšou vírusovou náložou. Ak by neboli v karanténe, nakaziť by mohli ďalších zhruba 50 000 ľudí. „Práve toto je najdôležitejšie počas epidémie – veľmi rýchlym spôsobom identifikovať čo najviac ľudí, ktorí to môžu šíriť ďalej, tých karantenizovať a ochrániť takýmto spôsobom desiatky, až možno stovky tisíc ľudí,“ povedal.

Čísla v okresoch

Zo štatistiky Úradu vlády SR vyplýva, že v okrese Považská Bystrica dosiahla miera pozitivity 1,34 percenta. Je to 25. najvyššie číslo medzi slovenskými okresmi.

Susedný okres Púchov dopadol horšie, keďže s mierou pozitivity 2,65 percenta je na treťom mieste. Okres Ilava ju má na úrovni 1,18 percenta. Ďalšie dva susedné okresy dopadli nasledovne – Bytča 1,53 percenta a Žilina 1,25 percenta. Všetky sú tak nad celoslovenským priemerom.

Druhé kolo

Druhé kolo celoplošného testovania obyvateľstva bude, avšak okresy s počtom pozitívnych prípadov nižším ako 0,7 percenta dostanú výnimku. Rozhodol o tom ústredný krízový štáb na pondelkovom zasadnutí, o výsledku informoval premiér Igor Matovič (OĽANO). Testovanie sa nemá týkať 25 okresov a tiež Bratislavy a Košíc.

Druhé kolo by sa tak malo týkať aj okresu Považská Bystrica, keďže je nad hranicou 0,7 percenta.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM