Filip Chudý Rôzne

Výsledky testovania školákov sú vonku: Pozrite, ktoré školy z Považskej vynikli

NÚCEM zverejnil výsledky testovania žiakov z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Ako dopadli naši piataci?

Ilustračný obrázok k článku Výsledky testovania školákov sú vonku: Pozrite, ktoré školy z Považskej vynikli
Zdroj: TASR

Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (Testovanie 5 – 2018) sa uskutočnilo 21. novembra 2018 na 1 487 základných školách, pričom testy písalo spolu 46 360 piatakov. Informoval o tom Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) s tým, že cieľom testovania piatakov je monitorovanie úrovne vedomostí a zručností žiakov a získanie objektívnych informácií o ich výkone pri vstupe na 2. stupeň ZŠ ako aj poskytnutie spätnej väzby školám o pripravenosti žiakov pri prechode z 1. na 2. vzdelávací stupeň ZŠ.

Zo 79 slovenských okresov patril Považskobystrický okres vďaka svojim 513 testovaným žiakov zo 16 ZŠ medzi tých lepších. V matematike boli žiaci z nášho okresu s priemernou úspešnosťou 64,5 % na 17. mieste. V teste zo slovenského jazyka a literatúry im patrí 18. priečka s priemernou úspešnosťou 61,6 %.

Národný priemer úspešnosti z matematiky je 59,3 %, v Trenčianskom kraji je 64,3 % a v meste Považská Bystrica rovnaký ako v okrese – 64,5 %. Čo sa týka slovenského jazyka a literatúry, slovenská priemerná úspešnosť piatakov je 58,4 %, v Trenčianskom kraji dosiahla úroveň 61,7 % a považskobystrickí piataci mali úspešnosť 62,7 %.

Údaje o školách v zriaďovateľskej pôsobnosti nášho mesta nám poskytol Jozef Bielik, vedúci odboru školstva a sociálnych vecí na považskobystrickej radnici. Z nich vyplýva, že najlepšie výsledky v Považskej Bystrici mali v oboch testovaných predmetoch žiaci ZŠ Slovenských partizánov.

Považskobystrická TOP 3 z matematiky

  1. ZŠ Slovenských partizánov – 69,6 %
  2. ZŠ Slovanská – 66,4 %
  3. ZŠ SNP – 66,0 %

Považskobystrická TOP 3 zo slovenského jazyka a literatúry

  1. ZŠ Slovenských partizánov – 65,7%
  2. ZŠ Považská Teplá – 65,0 %
  3. ZŠ Slovanská – 63,6 %

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM