Filip Chudý Rôzne

Výročie Považskej Bystrice: Pozrite si dvojdňové oslavy na FOTKÁCH

Tohtoročné považskobystrické Dni mesta ponúkli bohatý dvojdňový program. Ako to vyzeralo v centre osláv?

Ilustračný obrázok k článku Výročie Považskej Bystrice: Pozrite si dvojdňové oslavy na FOTKÁCH
28
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Považská Bystrica v tomto roku oslavuje 71. výročie udelenia štatútu mesta. Pri tejto príležitosti boli pripravené veľké dvojdňové oslavy v rámci Dní mesta, ktoré začali v piatok doobeda a skončili v sobotných večerných hodinách. „V polovici júna sa v Považskej Bystrici tradične oslavuje preto, že práve v tomto termíne v roku 1946 vtedajší zbor povereníkov rozhodol o povýšení obce Považská Bystrica na mesto,“ informovala facebooková stránka nášho mesta.

Táto významná udalosť sa u nás pripomenula v podobe bohatého kultúrneho programu. Ten trochu ovplyvnilo daždivé počasie, preto sa piatkový dopoludňajší program materských škôl s názvom Vitaj leto, letečko presunulo do kina Mier. A časť sobotného štvorhodinového programu pre deti sa presunulo do suchej zóny v mestskom úrade. Ostatné akcie prebehli podľa plánu.

V nabitom kultúrnom programe sa predstavili nielen domáci umelci či folkloristi, ale aj mnohé známe kapely a speváci. Ľudia si užili koncerty Evy Mázikovej, Petra Nagya, skupín Nocadeň a Instinct, Emmy Drobnej, či Jany Kirschner.

Okrem toho nechýbali aj mnohé sprievodné aktivity. Sobotňajšie doobedie a skoré poobedie patrilo rodinám s deťmi. V okolí mestského úradu, ako aj v samotnej budove a v priestore pešej zóny boli rôznorodé stanovištia, za ich absolvovanie získali deti odmenu. Zaujímavým doplnkom tohtoročných Dní mesta boli aj atrakcie pre deti a dospelých, ktorým patrila lokalita za mestským úradom. Tí, ktorí sa odvážili, si mohli vyskúšať muchu, bungee runing či pit stop simulátor.

Považská Bystrica oslavovala: Takto vyzerali Dni mesta 2017
28
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Bunker v centre Považskej sa má zmeniť: Čo plánuje súkromný investor? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM