Filip Chudý Hádzaná

Výrazné víťazstvo Považskobystričanov: Hráči vyzdvihujú atmosféru, VIDEO a FOTO

Považskobystrická športová hala zažila nevšedný zápas, ktorý naši hádzanári pred plnými tribúnami vynikajúco zvládli. Čo na to hovoria?

Ilustračný obrázok k článku Výrazné víťazstvo Považskobystričanov: Hráči vyzdvihujú atmosféru, VIDEO a FOTO
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Považská Bystrica zažila športový sviatok, keď v osemfinále Vyzývacieho pohára privítala holandský JMS Hurry-Up, ktorý porazila 30:19. Nie každý deň sa totiž v našom meste koná európsky pohárový zápas. Tomu zodpovedala aj návšteva na tribúnach, ktoré boli zaplnené. O výbornú, ale zároveň korektnú atmosféru sa pričinili aj hosťujúci fanúšikovia, lenže domáci mali jasne navrch a hlavne v druhom polčase boli domáce tribúny vo vytržení.

Po prvom polčase bol stav 12:11 a vyzeralo to na vyrovnaný duel, lenže druhé dejstvo všetko zmenilo. Naši hádzanári zlepšili obranu, Radek Motlík v bráne čaroval ešte viac a dávali sme góly z protiútokov. „V prvom polčase to bolo v postupnom útoku v poriadku, do šancí sme sa dostali, len sme niektoré nevyužili a bolo tam trochu neistoty. Horšie to bolo v tom, že sme sa nedostali do rýchleho prechodu do útoku a nevyužívali prvú a druhú vlnu. A to bol rozdiel v druhom polčase, že obrana bola agresívnejšia, my sme išli rýchlo dopredu a dávali z toho góly, čo bolo kľúčové,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

„V prvom polčase to bolo z našej strany trochu nervózne, možno nás málinko aj zväzovali plné tribúny, ktoré sme nechceli sklamať. Robili sme aj nejaké technické chyby, takže prvý polčas bol vyrovnaný. Ale potom zabrala obrana, dávali sme gól za gólom a oni nevedeli, čo majú hrať. Na konci bolo úlohou si vypracovať čo najväčší náskok, čo sa nám aj podarilo,“ vyjadrila sa považskobystrická stredná spojka Tomáš Vallo.

Športový sviatok v Považskej: Výborná atmosféra na tribúnach
1
Galéria

Kapitán našich hádzanárov Peter Tumidalský sa poďakoval súperovi za fair-play hru a pochválil ho, že v prvom polčase hrali jeho hráči pekne, dávali si to rýchlo z ruky a dobre kombinovali. „Lenže nám vyšiel úvod druhého polčasu, kedy naozaj vynikajúco zachytal brankár Motlík. A síce Hurry-up túži zmazať náš náskok, ja verím, že sa mu to nepodarí,“ pozeral sa už smerom dopredu Tumidalský.

Podľa Radima Chudobu boli naši hádzanári v úvode trochu nervózni, keďže nevedeli, čo presne majú od neznámeho súpera čakať. „A hoci nás trochu prekvapili, nakoniec sme to zvládli a zaslúžene vyhrali. Teší ma tiež, že opäť bola na pohárovom zápase výborná atmosféra, ako aj na tých predošlých. Bolo to naozaj super,“ uviedol Chudoba. Atmosféru si pochvaľoval aj Tomáš Vallo, ktorý ju označil za jednu z najlepších, akú tu zažil. „Fanúšikovia boli akoby našim ďalším hráčom na ihrisku. Pre nás je len výhoda, že takých máme,“ doplnil Vallo.

Atmosféru na tribúnach si pochvaľoval každý hráč nášho klubu, aj vďaka tomu išlo o pravý športový sviatok. „Ja si myslím, že vidieť v Považskej Bystrici takmer vypredanú halu a ovácie po stojačky, čo viac si môžeme priať? Navyše výsledok je geniálny. Už to len zopakovať aj v Holandsku, nepodceniť to, aby sme sa tešili z postupu do ďalšieho kola,“ prezradil domáci krídelník Ľuboš Cifra.

Považská presvedčivo porazila Hurry-Up: Zábery z úspešného duelu
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká pocta pre považskobystrickú legendu: Peter Kukučka v Lige majstrov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM