Filip Chudý Rôzne

Vynovené stredné školy v Považskej: V pláne sú aj ďalšie investície, FOTO

Považskobystrické stredné školy sa tešia z vynovených priestorov. Čo sa kde urobilo a koľko to stálo?

Ilustračný obrázok k článku Vynovené stredné školy v Považskej: V pláne sú aj ďalšie investície, FOTO
10
Galéria

Tri stredné školy v Považskej Bystrici sa môžu pochváliť vynovenými priestormi. Ide o Strednú odbornú školu (SOŠ), Strednú odbornú školu strojnícku a Gymnázium v Považskej Bystrici. Dokopy išlo o investície za takmer 460 000 eur, ktoré vyčlenil zriaďovateľ škôl, ktorým je Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), časť zafinancovali aj školy z vlastných zdrojov. Práce na odborných školách prebiehali počas letných mesiacov, na gymnáziu sa pracovalo v minulých týždňoch.

„Na SOŠ strojníckej prebehla rekonštrukcia telocvične. V rámci nej bola vymenená palubovka, sociálne zariadenia, strop, strecha a pribudli aj nové mantinely. Celková rekonštrukcia presiahla sumu 192 000 eur. Na SOŠ prebehla kompletná výmena okien a zateplenie budovy v hodnote 252 000 eur s DPH. TSK na tento účel vyčlenil sumu 235 000 eur. Škola z vlastných zdrojov zafinancovala 15 000 eur,“ prezradila vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Veronika Rezáková.

Rekonštrukčné práce prebehli aj na Gymnáziu v Považskej Bystrici. Ako informovala Rezáková, išlo o komplexnú rekonštrukciu schodiska do hlavnej budovy za necelých 8 000 eur a rekonštrukciu schodiska do murovanej budovy za viac ako 3 800 eur. Tiež sa pribudnú mreže na okná v novej časti hlavnej budovy gymnázia a murovanej budovy, resp. prístavby gymnázia, táto investícia presahuje 3 600 eur.

To nemá byť ale všetko, v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu sa totiž podľa slov Rezákovej plánujú aj ďalšie investície na považskobystrických školách. Konkrétne na SOŠ strojníckej to má byť výmena okien, vykurovania, oprava podláh a modernizácia dielne praktického vyučovania zakúpením príslušenstva na výučbu rámci projektu Modernizácia priestorov a vybavenia praktického vyučovania za celkové náklady 2 288 000 eur, pričom TSK bude spolufinancovať 5 % – 114 000 eur.

Na SOŠ, ktorá okrem výmeny okien a zateplenia budovy školy zmenila aj vzhľad vďaka novej fasáde, sú tiež na pláne ďalšie investície. „Plánuje sa obstaranie materiálno-technického vybavenia nutného na praktické vyučovanie v rámci projektu Modernizácia odborného vzdelávania v SOŠ Považská Bystrica za 620 224 eur, pričom TSK bude spolufinancovať 5 % – 31 000 eur,“ doplnila Rezáková.

Stredné školy v Považskej s vynovenými priestormi: Ako po novom vyzerajú?
10
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Plaváreň v Považskej je v rekonštrukcii: Aké problémy odhalili odborníci? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM