Filip Chudý Rôzne

Vynovené centrum Považskej: Nové koše, a to nie je všetko! FOTO

Centrum mesta je po novom výrazne iné. Radnica sa rozhodla inovovať a modernizovať. Všimli ste si?

Ilustračný obrázok k článku Vynovené centrum Považskej: Nové koše, a to nie je všetko! FOTO
3
Galéria

Na začiatku tohtoročného leta sa otváral v Považskej Bystrici zrekonštruovaný priestor pri fontáne za budovou bývalej Hypernovy. Centrálna mestská zóna následne prechádzala aj ďalšími úpravy, ktoré pokračovali nielen cez leto, ale aj na jeseň. Zmeny síce nastali aj v iných častiach, no prevažovali v centre mesta, keď sa tam menili nielen lavičky, ale aj smetné koše.

„Mesto nakupovalo nové smetné nádoby a do priestoru fontány pred Hypernovou umiestnilo 15 kusov nových typov košov, plus tri koše na psie exkrementy,“ prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Ku košom aj lavičky

Najviac smetných nádob bolo umiestnených práve do tohto priestoru, no ako informovala mestská hovorkyňa, ďalší väčší počet košov bol umiestnený v centrálnej mestskej zóne. „Tam sa rozmiestnili nové antikorové koše rovnakého typu ako už máme, konkrétne to bolo 12 kusov,“ doplnila Kováčiková.

Podľa jej slov mesto zároveň obstaralo aj ďalších 15 kusov košov na psie exkrementy a 30 oranžových plastových košov, ktoré sa priebežne budú dopĺňať na rôzne lokality, najmä však na detské ihriská, kde chýbajú. Niektoré oranžové koše sú už rozmiestnené na pešej zóne pri Domanižanke.

No v Považskej Bystrici sa nemenili len smetné nádoby, ale pred kinom Mier sa menili aj lavičky. „V tomto mieste sa vymieňali staré lavičky za antikorové, konkrétne ich bolo osem,“ dodala Iveta Kováčiková.

Zmeny v Považskej Bystrici: Nové koše a lavičky
3
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Krásny čin prvákov z Považskej: Urobili radosť najmenším, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM