Filip Chudý Kultúra

Vychutnajte si záver augusta v Považskej a okolí: Top akcie nového týždňa

Druhý prázdninový mesiac sa pomaly blíži ku koncu, ale august ponúka ešte množstvo podujatí. Čo môžete v novom týždni zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si záver augusta v Považskej a okolí: Top akcie nového týždňa
Zdroj: TASR

Kreatívny pondelok: Oprav si šaty

21. augusta o 16:00, námestie pred domom kultúry

Tento augustový pondelok bude v CoolTajneRi priať naozaj užitočným skúsenostiam. O štvrtej začne s Ľubkou workshop opravy oblečenia, o piatej sa pridá Maťa, aby sa spoločne vytvoril opäť nejaký atraktívny doplnok. Príspevok na materiály je opäť dve eurá.

Vtedy na Phukete

21. augusta o 19:00, kino Mier

Sven, obyčajný švédsky muž, unudený a nespokojný so svojím hektickým životom, sa rozhodne odísť do Thajska. Stretáva tu množstvo zvláštnych i komických postavičiek a naučí sa čo-to o láske, priateľstve, ale aj o sebe samom. Švédska komédia.

Zabijakov osobný strážca

22. augusta o 19:00, kino Mier

Špičkový bodyguard Michael Bryce dostane špeciálnu úlohu – musí sa postarať o svojho úhlavného nepriateľa. Jeden z najznámejších zločincov sveta, Darium Kincaid, je kľúčovým svedkom v dôležitom prípade, a treba ho bez ujmy na zdraví dopraviť na súdne pojednávanie. Americká akčná komédia.

Workshop pre mamičky

23. augusta o 9:00, námestie pred domom kultúry

Aj počas tejto stredy sa bude spoločne v CoolTajneRi rozprávať o zaujímavej téme. Vstup je voľný.

Tančiareň pod širákom: Kizomba Night vol. 2

23. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

S tančiarňou Havana Club sa opäť v CoolTajneRi zamerajú na latinsko-americké rytmy a v tančiarni sa to rozpumpuje s poriadne horúcou kizombou. Vstup voľný.

Annabelle 2: Stvorenie zla

23. augusta o 19:00, kino Mier

Annabelle 2 je pokračovaním veľmi úspešného duchárskeho hororu z roku 2014 Annabelle. Výrobca bábik so svojou manželkou príjmu niekoľko rokov po tragickej smrti ich dcéry do svojho domu rádovú sestru a niekoľko dievčat zo zavretého sirotinca. Zakrátko sa však stanú terčom aktivít Annabelle, démonického výtvoru nešťastného otca…

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

24. augusta o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári pokračujú v príprave na novú sezónu, pričom vo štvrtok na nich čaká prvý domáci prípravný zápas. Ako sa v ňom ukážu?

Cvičenie Tai Chi pod širákom

24. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

Aj tento rok si budete môcť v CoolTajneRi zacvičiť Tai Chi pod širákom. Cvičenie prebehne vo štvrtok od šiestej do ôsmej večer. Vstup voľný.

Divadlo Hrana

24. augusta o 21:00, námestie pred domom kultúry

V auguste nebude chýbať v CoolTajneRi ani divadlo. V divadelnej hre Hrana sa nám predstavia talentovaní Jojo a Šimon. A keďže sa bude hrať až večer o divadelný, ale aj vizuálno-akustický zážitok nebudete rozhodne ukrátení. Vstup voľný.

Family bubble day s tančiarňou pod širákom

25. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

Aj tento rok sa bude súťažiť o najväčšiu bublinu, o najväčšieho chrliča bublín, urobí sa workshop tvorenia obrích bublín, deti sa môžu tešiť aj na maľovanie na tvár, či farebné bubliny v podobe balónov. Pre dospelákov o šiestej odštartuje country tančiareň pod širákom. Vstup voľný.

Stand Up Comedy

25. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Pavol Seriš zahrá hru s názvom Pri kase. Je to komédia jedného herca z prostredia supermarketov. Stal sa víťazom Ceny diváka 2017 na 31. ročníku festivalu netradičných divadiel.

Jazdecké hry

26. a 27. augusta o 11:00, Koliba Papradno

Už 15. ročník Jazdeckých hier sa uskutoční v Papradne. Po oba víkendové dni je pripravený bohatý program pre malých aj veľkých.

Koncert pod holým nebom

26. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

O hudobný program sa postarajú Genius Locci a Saténové ruky. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v kine Mier.

Jasenické nôtenie

27. augusta, kultúrno-športový areál v Jasenici

Ide v poradí už o 7. ročník festivalu hudby tanca a spevu Jasenické nôtenie. Návštevníkov podujatia čaká bohatý kultúrny program, prezentácia remeselných výrobkov, zábavné atrakcie pre deti, tombola, stánky s občerstvením, guláš, grilované špeciality… V dopoludňajších hodinách sa v Kostole sv. Michala Archnjela uskutoční krajská postupová súťaž a prehliadka speváckych zborov dospelých.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Máte ich pekne pokope: Najzaujímavejšie články týždňa z Považskej a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM