Filip Chudý Kultúra

Vychutnajte si parádny víkend: Akcie v Považskej a okolí

Na blížiaci sa víkend sa tešia aj ľudia v Považskej Bystrici a okolí. Pre tých, ktorí ešte nevedia, kde ho strávia, prinášame niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si parádny víkend: Akcie v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Prezentácia novej knihy Život Hradu Bystrica

12. októbra o 16:00, Považská knižnica

Prezentácia novej knihy Život Hradu Bystrica – Desaťročie nového panstva a tiež rozprávanie s členmi Združenia Hradu Bystrica o našom hrade.

Hell Fest: Park hrôzy

12. októbra o 18:30, kino Mier

Partia kamarátov si ide užiť do zábavného parku hrôzy. Uprostred strašidelných atrakcií ich ale začne terorizovať a prenasledovať skutočná hrozba. Maskovaný zabijak. Ako sa dovoláte pomoci na mieste, kde si všetci myslia, že šialenec, ktorý sa vás pokúša zabiť a likviduje vašich kamarátov, je súčasťou šou?

Voce Magna 2018

12. októbra o 19:30, farský kostol

Deviaty ročník súťažnej časti Medzinárodného festivalu zborového umenia Žilina Voce Magna 2018 zavíta aj k nám. Vystúpia u nás Wyrzyski Chór meski z Poľska a slovenský Ars Vocalis.

Stolný tenis: Zápasy Považskej Bystrice

13. októbra o 10:00 a 15:00, telocvičňa ZŠ Stred

Stolní tenisti TTC Považská Bystrica odohrajú prvý domáci dvojzápas v rámci nového ročníka tretej ligy. O 10:00 hostia Novú Dubnicu a o 15:00 Bošany.

Hokejbal: Považská Bystrica – Pruské

13. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Vstup do sezóny sa hokejbalistom Považskej Bystrice vydaril, ale to sa dá povedať aj o Pruskom. Aj preto nás čaká nielen považské derby, ale aj šláger kola, keď v tabuľke druhý hostí tretieho.

Futbal: Považská Bystrica – Podhorie

13. októbra o 13:30, futbalový štadión

Futbalistky Považskej Bystrice sa v sobotu predstavia na domácej pôde. Podľa tabuľkového postavenia by mali byť favoritom súboja. Zvládnu to?

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

13. októbra o 18:00, športová hala

Po nešťastnej prehre v Šali sa chcú naši hádzanári opäť víťazne naladiť proti Topoľčanom, ktorým majú z minuloročného semifinále čo vracať.

Venom

13. októbra o 18:30, kino Mier

Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého. Akčné sci-fi.

Kapustové hlúbové hody

13. a 14. októbra, Malé Lednice

V sobotu o 21:00 bude tanečná zábava pri kapustnici s kapelou Kompromis v kultúrnom dome a v nedeľu okrem ranného poďakovania za úrodu bude od 14:30 aj bohatý kultúrny program opäť v kultúrnom dome, kde vystúpia ďalšie tri skupiny.

Piadinôžka

14. októbra o 16:00, kino Mier

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo, o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania.

Prvý človek

14. októbra o 18:30, kino Mier

Príbeh Prvého človeka začína v roku 1962, keď Niel Armstrong začal pracovať ako pilot pre NASA a kedy sa musel vyrovnať s osobnou tragédiou, smrťou dvojročnej dcéry na nevyliečiteľnú chorobu. Pre prácu, ktorá predstavovala permanentné dotyky so smrťou, si ťažko mohli v NASA vybrať vhodnejšieho kandidáta. Americká životopisná dráma.

Ľuboš Ďurica: Nepál

Kino Mier

Autorská výstava fotografií považskobystrického autora venovaných Nepálu. Výstava potrvá do 17. novembra a pozrieť si ju môžete nasledovne: pondelok až piatok 8:00 – 16:00, streda 8:00 – 18:00, v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM