Filip Chudý Rôzne

Vychutnajte si krásy považskobystrického okolia: V ponuke sú zaujímavé trasy

Ak máte radi turistiku, potom si nenechajte ujsť tradičné podujatie na konci letnej turistickej sezóny, na ktorom sa s ňou rozlúčime.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si krásy považskobystrického okolia: V ponuke sú zaujímavé trasy
Zdroj: TASR

Klub slovenských turistov (KST) Manín Považská Teplá organizuje už tradičné podujatie „Zamykanie Manínskej úžiny – hviezdicové stretnutie na symbolickom cintoríne“. To sa tentoraz uskutoční v nedeľu 10. novembra 2019. Ide o nepísané uzavretie letnej turistickej sezóny v našom okolí a zároveň otvorenie tej zimnej.

Účastníci si môžu vybrať dve verzie účasti na akcii. Prvou je individuálna turistika okolím Manínskej úžiny, Kostoleckej tiesňavy, Veľkého Manína a podobne. Pričom o 13.00 h bude stretnutie v Manínskej úžine na symbolickom cintoríne.

Druhou verziou je turistika so sprievodcom z radov KST Manín. Kto by mal o ňu záujem, môže si ju dohodnúť telefonicky (0908 404 591, 0911 236 238), pričom môže ísť aj o väčšie či menšie skupiny turistov. Môžete si vybrať, čo by ste chceli vidieť, na výber sú napríklad tieto trasy:

  • Považská Teplá – Manínec – Drieňovka (s pekným výhľadom do Kostoleckej tiesňavy) – symbolický cintorín
  • Považská Teplá – Veľký Manín (s vyhliadkami, Okom a Partizánskou jaskyňou) – symbolický cintorín
  • Považská Teplá – Kostolecká tiesňava – symbolický cintorín

Odchod z Kultúrneho domu Považská Teplá bude najneskôr o 7.30 h, aby sa stihlo slávnostné zamykanie o 13.00 h na na symbolickom cintoríne. Doplnili z KST Manín.

Stravovanie z vlastných zásob, po trase sú pohostinské zariadenia, usporiadatelia pripravia v cieli malé tekuté občerstvenie. Odporúčaný príchod do Považskej Teplej je z autobusovej stanice Považská Bystrica, autobusom MHD č. 5, SAD linkou smer Bytča, Vrchteplá. Ďalej SAD linkou z Bytče smer Považská Teplá, osobným vlakom zo železničnej stanice Považská Bystrica alebo osobným vlakom zo železničnej stanice Žilina.

Nezabudnite dodržiavať pokyny usporiadateľov, chodiť len po vyznačených turistických chodníkoch a ceste, neskracovať trasu, dodržiavať čistotu a neodhadzovať odpadky. Poistenie účastníkov organizátor nezabezpečuje.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na jednom z minulých ročníkov.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM