Filip Chudý Kultúra

Vychutnajme si horúci záver tohto leta: Tipy na akcie v Považskej a okolí

Druhý prázdninový mesiac sa pomaly blíži ku koncu, ale august ponúka ešte množstvo podujatí. Pozrite si top akcie nového týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajme si horúci záver tohto leta: Tipy na akcie v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Tanečnica

20. augusta o 19:00, kino Mier

Budúca hviezda európskych kabaretov éry Belle Epoque, Loie Fuller, sa narodila na americkom Stredozápade a nič z jej pôvodu nepredurčovalo túto farmársku dcéru k tomu, že raz bude tancovať v parížskej Opere. Ale stalo sa. Biografická dráma.

Letné kino: Môj neznámy vojak + diskusia o 1968

20. augusta o 19:30, námestie pred domom kultúry

Pozývame vás na bystrickú premiéru a vôbec jednu z prvých slovenských premiér filmu Môj neznámy vojak. Príbeh filmu vytvoreného z archívnych materiálov z čias okupácie Československa armádami Varšavskej zmluvy v roku 1968 je vyrozprávaný z perspektívy okupanta, titulárneho neznámeho vojaka.

Letné kino: Okupácia 1968

21. augusta o 20:00, námestie pred domom kultúry

Rovných 50 rokov od vypuknutia jedného z najtemnejších období histórie nášho geografického regiónu sa do kín dostáva medzinárodná dokumentárna koláž, ktorá sa k týmto udalostiam vracia.

Mamičky s Dankou: KRSTihriska a NOSENIEdetí

22. augusta o 9:00, námestie pred domom kultúry

Pravidelné stretnutie mamičiek s deťmi v Cooltajneri. Bude sa slávnostne krstiť detské ihrisko DO-ZVU-KI a stretnutie bude venované noseniu detí.

Jaskyniarsky týždeň

22. – 26. augusta, Priedhorie

Po 15-ročnej pauze sa uskutoční u nás Jaskyniarsky týždeň, keďže toto podujatie sa konalo naposledy v roku 2003 v Čičmanoch. Obnovil a pripravil ho Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy z Považskej Bystrice, pričom sa bude konať v pružinskej miestnej časti Priedhorie.

Salsa tančiareň & Fontána pre Zuzanu (letné kino)

22. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

Salsa tančiarne pod širákom s Miškou a Števom zo Salsa Cubana PB, ktorí vás zasvätia do tajomstiev tohto zvodného tanečného štýlu. Po tančiarni sa bude cca o 20:30 pokračovať letným kinom, v ktorom premietnu kultový hudobný film Fontána pre Zuzanu.

Hokej: Považská Bystrica – Trnava

22. augusta o 18:00, zimný štadión

Vo stredu odohrajú naši hokejisti tretí domáci prípravný zápas, keď privítajú Trnavu. Pripíšu si prvú výhru v letnej príprave?

Herný večer & Mečiar (letné kino)

23. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

V poradí už štvrtý herný večer, ktorý sa zakončí letným kinom. Oproti ostatným herným večerom budú pripravené minimálne tri ďalšie nové hry tentoraz na spôsob „escape room“.

Dôverný nepriateľ

23. augusta o 19:00, kino Mier

Mladí manželia Zuzana a Andrej sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život. Revolučný server, ktorý bol vytvorený s cieľom, aby uľahčil životy svojich majiteľov, sa vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi. Ide len o vrtoch a nedokonalosť testovanej technológie? Alebo riadi dom niekto ďalší? Napínavý slovenský triler so šokujúcim záverom.

Bubble Day & Seventh Weapon & Pacho, hybský zbojník

24. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

Piatok bude pripravený v Cooltajneri bohatý program. O 17:00 začne podujatím pre deti Bubble Day s rodinnou grilovačkou. O 19:00 pokračuje koncertom bystrickej kapely Seventh Weapon. A o cca 20:30 sa zavŕši večer v letnom kine s legendárnou snímkou Pacho, hybský zbojník v hlavnej úlohe s nezabudnuteľným Jozefom Kronerom.

Letné kino na SNP

24. augusta o 19:30, areál ZŠ SNP

Piatok premietnu v letnom kine na SNP od 19:30 niekoľko epizód Tom a Jerry a o 20:30 komédiu Aj dvaja sú rodina.

Drišľak

24. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Koncert populárnej východňarskej skupiny. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Piknik na fontáne

25. augusta o 10:00, fontána pri kine Mier

V Považskej Bystrici sa bude po prvýkrát konať podujatie Piknik na fontáne. V rámci tohto food festivalu sa môžete tešiť na bohatý kultúrny program, kulinársku šou a food trucky so skvelým jedlom.

Futbal: Považská Bystrica – Púchov

25. augusta o 17:00, futbalový štadión

Pre futbalistov MŠK Považská Bystrica začala nová sezóna neúspešne, veď z troch ligových kôl majú len bod. No veľa môžu napraviť výhrou v považskom derby.

Detské cyklopreteky Jasenica

26. augusta o 10:30, areál ZŠ Jasenica

Na preteku sa môžu zúčastniť deti do 7 rokov, pretekať sa bude na odrážadlách, trojkolkách a bicykloch.

Rozprávkový les

26. augusta, areál ZŠ SNP

V pôvodnom júnovom termíne sa nekonal kvôli zlému počasiu, preto ho preložili. Rozprávkový les sľubuje plno zábavy. Konať sa bude v areáli šiestej základnej školy a tiež v miestnom lesoparku.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Považská Bystrica očami detí

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu detských výtvarných prác. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 31. augusta. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Výstava: 100. výročie vzniku ČSR

Považská knižnica

Aj Považská knižnica si v tomto roku pripomenie 100. výročie vzniku ČSR. A to kultúrno-vzdelávacím projektom podporeným Fondom na podporu umenia s názvom ČSR – Čo Sa Robilo – Čo sa Robí. Jej súčasťou je aj sprievodná výstava zberateľského fondu Milana Belása k 100. výročiu vzniku ČSR. Výstava potrvá do konca augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM