Filip Chudý Hádzaná Video

Výborný zápas prvého s druhým: Pochvala pre Považskobystričanov, VIDEO

Kvalitný duel vo vysokom tempe ponúkli dva najlepšie extraligové tímy. Rozhodol úvod a úspešnosť v premieňaní šancí.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V šlágri 11. kola Slovnaft handball extraligy prehrali hádzanári MŠK Považská Bystrica s Tatranom Prešov 19:24. Ako rozhodujúci sa ukázal hneď úvod zápasu, keď bolo 0:7 a domáci dali prvý gól až v 12. minúte. „Zlý začiatok sme mali len z hľadiska výsledku, ale nie herne. Prešov je súper európskeho formátu a chceli sme si to s ním rozdať, čo sa aj stalo. Obrana bola od prvej minúty veľmi dobrá, veď sme dostali len 24 gólov za celý zápas, čo o niečom svedčí,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Pochvala hráčom

„Bol to veľmi pekný a vyrovnaný zápas, ktorý rozhodli naše nepremenné šance,“ zhodnotil považskobystrický tréner.

Podľa jeho slov mali v úvode aj smolu, keď sa súperovi odrazili šťastne tri lopty, jeho zverenci nepremenili šance a zrazu bolo 0:7. „Chválim však hráčov, že sme sa vrátili šnúrou 5:1 do zápasu,“ pripojil s tým, že aj po nepriaznivom úvode stále nabádal hráčov, aby hrali v obrane až do konca a využívali v útoku priestory, o ktorých si povedali. Straka vyzdvihol aj druhopolčasové zákroky Kovačina a tiež fakt, že vydržali hrať dobre v obrane celý zápas, hoci mal súper prevahu vo váhe a výške hráčov.

Dôležitý zápas

Prešovský tréner Slavko Goluža pre klubový web uviedol, že to bol pre nich dôležitý zápas. „Začali sme veľmi dobre v obrane, koncentrovane v útoku. Potom nás trochu pribrzdilo vylúčenie Rečičára. Urobili sme nejaké individuálne technické chyby, ktorých sa musíme vyvarovať. Vrátili sme tým Považskú Bystricu do zápasu,“ zhodnotil.

Druhý polčas začali podľa jeho slov zle, mali sme krátke útoky a nedržali sa taktiky. „Jediné, čo sme v úvodných 15-tich minútach druhého polčasu robili dobre bolo, že sme sa dobre bránili. Potom sme už zápas zlomili,“ doplnil.

Záver roka

Do konca roka zostávajú Považskobystričanom ešte dva zápasové víkendy. Najprv to bude extraligový duel na pôde HK Košice. V tomto súboji Straka už počíta aj s Martinom Briatkom, ktorý musel vynechať stretnutie s Prešovom.

Rozlúčkou s rokom bude víkend pred Vianocami domáci dvojzápas 3. kola Európskeho pohára s litovským súperom Granitas-Karys. „Máme jeho zápasy k dispozícii. Ešte som všetky síce nevidel, ale obraz o súperovi som si už urobil. Jeho to mužstvo nášho rangu, čiže to bude otvorené a urobíme čo sa dá pre postup,“ dodal.

Sumár

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 19:24 (9:14)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Kašuba, Plšek, Sloboda 2/2, Bystrický, Ivanicja 2, Maliar, Burnazovič 4, Petričenko 5, Jurák 2, Štefina 2, Urík 1, Vallo 1, Valášek, Gardian
Tatran: Čupryna, Colodeti – Rábek 7/1, Santos 3, Pacheco 1, Fech, Linhares, Krok, Rečičár, Hozman 2, Fižuleto 3, Michalka 2, Hernandez 1, Jaballah 4, Carapkin 1
Rozhodovali: Oťapka – Rudinský, vylúčení: 3 – 2, ČK: Rečičár (Prešov), 7 m hody: 2/2 – 2/1, bez divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM