Filip Chudý Hádzaná

Výborná správa pre fanúšikov: Považská sa môže tešiť na veľkú športovú udalosť

Fanúšikovia považskobystrického športu sa už teraz majú na čo tešiť. Do ktorej súťaže sa prihlásili hádzanári MŠK?

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa pre fanúšikov: Považská sa môže tešiť na veľkú športovú udalosť
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa siedmykrát v histórii, z toho tretíkrát za sebou, predstavia v pohárovej Európe. Podanie prihlášky do budúcej sezóny Vyzývacieho pohára nám potvrdil zástupca klubu Ľuboš Cifra. „Už počas sezóny sme mali prísľub od primátora, že ak si miestenku regulárne vybojujme, mesto nám pomôže k prihláseniu do pohárovej Európy. Miestenku sme si vybojovali dokonca na dvoch frontoch, vďaka účasti vo finále Slovenského pohára a tiež cez ligu. Preto na pôde primátora padlo rozhodnutie, že sa prihlásime,“ objasnil.

„Teoreticky sme sa mohli prihlásiť aj do Pohára EHF, ale o to sme nemali záujem, keďže je to vo všetkých smeroch, aj tých ekonomických, náročnejšia súťaž. Pre nás je absolútne ideálny Vyzývací pohár, kde môžeme dostať prijateľných súperov, navyše aj pre divákov ide o spoločensko-kultúrny zážitok. Veď to sa ukázalo aj v uplynulej sezóne, keď atmosféra v zaplnenej hale bola výborná,“ povedal Cifra.

Ten ďalej prezradil, že ambície sa budú odvíjať od nasadenia a júlového žrebu. V predminulej sezóne sme narazili na Vogošču z Bosny a Hercegoviny, ale hoci sme neprehrali, po dvoch remízach sme vypadli. V uplynulom ročníku sme vyradili slávny Partizan Belehrad a nešťastne vypadli s holandským Hurry-Up, no to sa následne dostalo až do semifinále. „Ak dostaneme prijateľných súperov, chceme prejsť minimálne cez jedno kolo, ale tiež môžeme naraziť na špičkové družstvo. Je veľký rozdiel, koho nám vyžrebujú. V každom prípade chceme do Považskej Bystrice doviesť minimálne dva európske zápasy,“ prezradil Cifra.

Náš klub bude spoločne s Tatranom Prešov jediným slovenským zástupcom v budúcom ročníku európskych klubových súťaží. „Nečudujem sa klubom, ktoré sa neprihlásili do pohárovej Európy, keďže je to finančne náročné. Treba rátať s cestovaním, aj s preplatením cesty a ubytovania pre rozhodcov a delegáta, pričom nám ,dohadzovaliʽ tých, ktorí boli z väčšej diaľky. My môžeme byť radi, že máme silného a spoľahlivého partnera v podobe mesta, ktoré si uvedomuje, že toto je zábava pre ľudí na tribúnach, čo je práve zmysel športu,“ doplnil Cifra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké považskobystrické derby: Fanúšik oslavoval aj na ihrisku, VIDEO + FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM