Filip Chudý Iné športy

Výborná správa: Považskobystričan Miloš Bubela ide na olympiádu do Pjongčangu!

Považská Bystrica sa môže pochváliť novým olympionikom, ktorý nás bude reprezentovať na zimnej olympiáde. Čo k svojej nominácii prezradil?

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa: Považskobystričan Miloš Bubela ide na olympiádu do Pjongčangu!
Zdroj: TASR

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan a hlavný tréner Craig Ramsay v stredu oznámili menoslov hráčov, ktorí nás budú reprezentovať na februárových ZOH v juhokórejskom Pjongčangu. V slovenskej nominácii na olympijský hokejový turnaj je 25 hráčov, medzi nimi aj 25-ročný odchovanec HK 95 Považská Bystrica Miloš Bubela. Medzi náhradníkmi je ďalší odchovanec nášho klubu Andrej Meszároš.

„Veľmi si nomináciu do olympijského tímu cením, je to najvyššie ocenenie, aké môžem dostať na Slovensku. Som z nej milo prekvapený a mám radosť. Bol som počas sezóny na dvoch zrazoch, čiže nejakú šancu som mal a už som len čakal na výsledok,“ povedal Bubela.

Ako nám ďalej prezradil, o svojej nominácii sa dozvedel z televízie. „Predtým nás o tom neinformovali, no vedel som, že bude tlačová konferencia k tomu, tak som ju pozeral a dúfal. Keď zaznelo moje meno, mal som úžasné pocity. Na začiatku sezóny by som o tom ani nesníval, no a teraz idem na olympiádu. Ani som nevedel, čo robiť, tak ma to príjemne prekvapilo,“ uviedol náš útočník s tým, že následne dostal množstvo gratulácií a jeho najbližší sa tešili spolu s ním.

Zároveň to považuje za doteraz najväčší úspech vo svojej kariére. „Keď som sa o nominácii dozvedel, premietlo sa mi pred očami, že čo všetko som hokeju obetoval. Toto je také zadosťučinenie za všetko, čo som robil. Teraz sa to prejavilo,“ vyjadril sa Bubela.

Seniorský reprezentačný dres si prvýkrát obliekol v auguste 2016, pričom svoj debut okorenil gólom, ktorým pomohol k výhre 2:0 v Rakúsku. V lete 2017 sa zo zámorských klzísk vrátil na Slovensko a stal sa hráčom Banskej Bystrice. Počas tejto sezóny odohral ďalších šesť stretnutí v reprezentačnom drese, pričom bol za výkony chválený. „Tešilo ma to a ukázalo, že som na správnej ceste. A idem smerom, akým ide aj súčasný národný tím,“ dodal. Ďalšie zápasy pridá už na olympijskom turnaji, ktorý Slováci štartujú 14. februára proti Rusom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Víťazná trofej zostala v Považskej: Poznáme novinky ohľadom kádra, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM