Rôzne

Výberové konanie na šéfa slovenských lesov: Medzi uchádzačmi aj považskobystrický riaditeľ

O šéfa Lesov Slovenskej republiky zabojuje v prvom kole osem uchádzačov. Medzi nimi aj kandidát zo závodu v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Výberové konanie na šéfa slovenských lesov: Medzi uchádzačmi aj považskobystrický riaditeľ
Zdroj: TASR

V prvom kole výberového konania na generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky sa zúčastní osem uchádzačov. Prvé kolo prebehne priamo v centrále štátneho podniku v Banskej Bystrici, druhé kolo v Bratislave.

Medzi uchádzačmi o funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR je aj Peter Chrust, ktorý je aktuálne povereným riaditeľom odštepného závodu Považská Bystrica.

Stratégia a koncepcia rozvoja

Je absolvent Vysokej školy lesníckej a drevárskej vo Zvolene (VŠLD). Počas svojej kariéry bol v rôznych pozíciách v štátnych Lesoch SR.

Jeho protikandidátmi sú Ivan Horvát, Stanislav Jevčák, Juraj Koch, René Kozáčik, Jozef Kulan, Vladimír Poljak a Matej Vigoda. Podmienkou účasti na výberovom konaní bolo okrem kvalifikačných predpokladov aj zaslanie návrhu stratégie a koncepcie rozvoja štátneho podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR.

Najväčší správca lesného majetku

LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, sú najväčším správcom lesného majetku na Slovensku. Obhospodarujú necelých 900 000 ha lesných pozemkov, čo je takmer 45 % lesného pôdneho fondu Slovenska. Koncom roka 2019 zamestnával podnik takmer 3 600 ľudí.

Generálny riaditeľ štátneho podniku LESY Slovenskej republiky je štatutárnym orgánom podniku, menuje ho do funkcie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorému je priamo podriadený. Priamo riadi štyroch riaditeľov úsekov generálneho riaditeľstva a 25 riaditeľov odštepných závodov a ich prostredníctvom celú hospodársku činnosť štátneho podniku. Informoval o tom hovorca MPRV SR Vladimír Machalík.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM