Filip Chudý Kultúra

Výber pútavých akcií z Považskej a okolia: Prídu k nám aj Radošinci

V našom meste a okolí sa počas nového týždňa nemusí nudiť nikto. Pripravili sme pre vás výber pútavých podujatí, ktoré môžete navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Výber pútavých akcií z Považskej a okolia: Prídu k nám aj Radošinci
Zdroj: TASR

Rodinka Bélier

4. februára o 18:30, kino Mier

Jedného dňa objaví učiteľ hudby u teenagerky Pauly spevácky talent a odporučí jej účasť na súťaži Radio France. No problém je v tom, že Paula je dcérou nepočujúcich rodičov, ktorí sú odkázaní na jej pomoc. K tomu si prirátajme mladého spolužiaka, do ktorého je Paula zamilovaná a dilema je na svete. Francúzska komédia.

Čo sa sníva trpaslíkom

6. februára o 16:30 a 19:30, kino Mier

Na pozadí búrlivých, nevyjasnených rodinných vzťahov neúspešného operného speváka, jeho bývalej milenky, večne nespokojnej manželky učiteľky a jej novej zanietenej priateľky nám autor trpkej komédie Čo snívajú trpaslíci Stanislav Štepka ponúka zaujímavú a iste aj vtipnú dramatickú konfrontáciu. Radošinské naivné divadlo vystúpi v Považskej Bystrici.

Futbal: Považská Bystrica – Jasenica

7. februára o 18:00, umelá tráva futbalového štadióna

Starší dorastenci MŠK odohrajú prípravný zápas proti mužom z Jasenice. Ukážu svoj talent proti seniorom?

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

8. a 10. februára, zimný štadión

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica budú bojovať o záchranu v play-out. Prvá dva zápasy ich čakajú doma, keď v piatok o 18:00 hostíme Nové Zámky B a v nedeľu o 17:00 Trnavu.

Potomok

8. februára o 18:30, kino Mier

V rovnakom čase ako prišiel na svet malý Miles, sa na inom mieste odohrala tragédia. Dve zdanlivo nesúvisiace udalosti sa o niekoľko rokov prepoja desivým spôsobom. Milesova mama Sarah so znepokojením sleduje synovo nevyspytateľné a agresívne správanie. Postupne sa zmieruje s myšlienkou, že malého chlapca ovláda nejaká zlá, nadprirodzená sila. Musí potlačiť svoj materinský inštinkt milovať a chrániť vlastné dieťa a podrobiť ho testom, aby pochopila, prečo robí tie hrozné veci. Americký horor.

Beatles Solo Years The Backwards

8. februára o 21:30, Umelci B2 Klub

Piatok bude v Umelci B2 Klube plný hitov od Beatles. Ak si ich chcete vychutnať, vstupné je 20 eur.

Tradičná zabíjačka na snehu

9. februára o 9:00, Ski Ráztoka – Horná Mariková

V prípade priaznivého počasia sa cez víkend uskutoční tradičná zabíjačka na snehu, ktorá ponúka horúce zabíjačkové špeciality, dobrú lyžovačku a skvelú zábavu.

Futbal: Považská Bystrica – Námestovo

9. februára o 10:30, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalisti MŠK Považská Bystrica odohrajú prípravný zápas proti Námestovu. Ako obstoja proti oravskému súperovi?

Hádzaná: Považská Bystrica – Petrohrad

9. februára o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári privítajú v prvom osemfinálovom stretnutí Vyzývacieho pohára ruský HC Neva Petrohrad. Takýto súper k nám bežne nechodí, preto sa môžeme tešiť na športový sviatok.

Serenity: Ticho pred búrkou

9. februára o 18:30, kino Mier

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen. A prinesie búrku. Mysteriózny triler.

Lego príbeh 2

10. februára o 16:00, kino Mier

Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Animovaný film.

Ženy v behu

10. februára o 18:30, kino Mier

Česká komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety. Věra prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelia na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace…

Svet LEGA očami detí

CVČ

Centrum voľného času Považská Bystrica vyhlásilo šiesty ročník súťaže pre deti MŠ a ŠKD v skladaní lega, ktorého témou sú zaujímavé miesta. Prezentácia prác prebehne do 8. februára v priestoroch CVČ. O tri dni neskôr bude vyhodnotenie súťaže.

Výstava: Alla Ilenčíková / Elementy duše

MG ART Galéria

Výstava fotografky Ally Ilenčíkovej s názvom Elementy duše prebieha v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 22. februára. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM