Filip Chudý Rôzne

Všetko o Považskobystrickom jarmoku v kocke: Budú aj kolotoče? PROGRAM

Nový ročník Považskobystrického jarmoku klope na dvere. Pozrite si všetky informácie, ktoré sa tohto podujatia týkajú.

Ilustračný obrázok k článku Všetko o Považskobystrickom jarmoku v kocke: Budú aj kolotoče? PROGRAM
Zdroj: Dnes24.sk

Už 24. pokračovanie Považskobystrického jarmoku sa uskutoční v piatok 20. septembra. Pripravená je počas neho zábava takmer na celý deň. O 10.00 h bude pred kinom Mier otvorená Ulička starých remesiel, v ktorej budú dominovať remeselníci, no od 14.00 h tam bude aj kultúrny program. Jarmočný koktail pre zmenu ponúkne rôznorodý kultúrny program pred mestským úradom od 16.00 h.

Okrem pripraveného programu a dohodnutých remeselných stánkov, kde budú aj ukážky tradičnej výroby, do nášho mesta kvôli jarmoku zavítajú aj ďalší stánkari. Tí obsadia ostatné tradičné priestory v centre mesta, ktoré sú pre jarmok typické (oproti radnici, na parkoviskách za Bancom). Ponúkať sa budú typické jarmočné veci (burčiak, oplátky, priamy výroba a pod.). Nebudú chýbať ani zábavné atrakcie, ktoré ocenia hlavne tí najmenší.

„Kolotoče budú na parkovisku za mestským úradom od piatka 20. septembra do nedele 22. septembra,“ informovali z považskobys­trickej radnice.

Z nej ďalej uviedli, že na jarmoku bude do 150 predajných stánkov, pričom ďalších asi 60 bude s remeselníkmi. Tie nájdete pred kinom Mier v Uličke starých remesiel. „Pôjde o tradičných remeselníkov, ktorí pracujú s drevom, keramikou a ďalšími materiálmi. Ďalej v Uličke starých remesiel bude súťaž a ukážky práce SOŠ Považská Bystrica, pričom priestor dostanú aj rôzne druhy stánkov, ako sú Dobročinný bazár a pod.,“ povedala riaditeľka organizujúceho PX Centra Anna Kardošová.

Kultúrny program však nebude pripravený len pred mestským úradom, kde vystúpia aj hlavné ťaháky tohtoročného jarmoku Polemic a Tomáš Bezdeda, ale aj pred kinom Mier. Tam od 14.00 h budú vystupovať FZ Melody, AZ Music a tiež heligónkári.

Čo sa týka dopravných obmedzení, ktoré k jarmokom patria, v Považskej Bystrici budú len tradičné na parkoviskách v centre mesta. „Nové dopravné obmedzenia nebudú, budú to len obmedzenia klasické v súvislosti s umiestnením predajných stánkov,“ ozrejmili z mestského úradu. No značná časť parkovacích miest v centre mesta bude vyhradená pre stánky, čiže návštevníkom radšej odporúčame využiť v jarmočný deň bezplatnú MHD pre všetkých, ktorá je súčasťou prebiehajúceho Európskeho týždňa mobility.

Program Považskobystrického jarmoku 2019

  • 10,00 – 18.00 h Ulička starých remesiel (pri kine Mier) – kultúrny program od 14.00 h
  • 16.00 – 23.00 h Jarmočný koktail (pred mestským úradom)
  • 16.00 h SRANDA BANDA (komediálna šou)
  • 17.00 h KORTINA (hudobná skupina)
  • 18.30 h DRUŽINA (slovenský neofolklór)
  • 20.00 h TOMÁŠ BEZDEDA so skupinou
  • 21.30 h POLEMIC

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na minulom ročníku.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM