Filip Chudý Krimi

Vražda, drogy a iné vážne obvinenia: Súdia bossov gangu z okresu Považská

Na Špecializovanom trestnom súde pokračovalo hlavné pojednávanie s členmi zločineckej skupiny „Dvojičky“, ktorá vykonávala svoju činnosť aj u nás.

Ilustračný obrázok k článku Vražda, drogy a iné vážne obvinenia: Súdia bossov gangu z okresu Považská
Zdroj: TASR

V marci 2017 vykonala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v našom okolí rozsiahlu akciu s pracovným názvom Twix. Vtedajší riaditeľ NAKA Peter Hraško v tom čase informoval, že hlavami zločineckej skupiny boli dvaja bratia a zisk zločineckej skupiny odhadol zhruba na 100 000 eur týždenne. Podľa polície obvinení ako členovia skupiny vystupujúcej pod názvom „Dvojičky“, najmenej od roku 2010 prevažne v Trenčianskom a Žilinskom kraji, v mestách ako Považská Bystrica, Púchov, Ilava, Dubnica nad Váhom, Trenčín či Žilina, mali páchať predovšetkým drogovú trestnú činnosť.

NAKA vtedy zadržala 13 ľudí, pričom na zozname boli aj dvojičky Dávid K. a Dominik K. z Udiče v Považskobys­trickom okrese. V októbri 2017 na nich padlo ešte závažnejšie obvinenie, keďže NAKA ich obvinila z vraždy. V posledný januárový týždeň 2019 ich prípad pojednával senát na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica.

„V prípade D. K. a spol. sú obžalované štyri osoby zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a iných trestných činov,“ povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako ďalej uviedla, hlavné pojednávanie pokračovalo tento týždeň vypočúvaním svedkov. „Ďalšie termíny hlavného pojednávania sú naplánované na dni 18. a 19. februára, 12., 13. a 14. marca a 2. a 3. apríla 2019,“ dodala.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM